Metaverse ή Μετασύμπαν

by vrblog
108 views

Ο όρος Metaverse ή Mετασύμπαν, που άρχισε να χρησιμοποιείται στις αρχές της δεκαετίας του 1990, περιλαμβάνει την Εικονική Πραγματικότητα, που χαρακτηρίζεται από εικονικούς κόσμους και την Επαυξημένη Πραγματικότητα, που συνδυάζει πτυχές του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου.

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, ο όρος Μετασύμπαν περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων.

Meta + Universe = Metaverse

Το Metaverse είναι ένα δίκτυο τρισδιάστατων εικονικών κόσμων που επικεντρώνονται στην κοινωνική δικτύωση και βρίσκονται συνέχεια online για κάθε άνθρωπο στον κόσμο. Καθένας έχει ένα avatar, μια persona και το δικό του ψηφιακό χώρο και μπορεί να έρθει σε επαφή με άλλα avatars που βρίσκονται ταυτόχρονα στον ίδιο κόσμο, να παίξει παιχνίδια, να παρακολουθήσει events, να κάνει δραστηριότητες με άλλους, να αγοράσει προϊόντα, να πάει στη δουλειά του. Δεν είναι απλά θεατής αλλά αισθάνεται τον κόσμο

Διάφορες εφαρμογές του έχουν ήδη αναπτυχθεί μέσα στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια. Στα πρώτα projects περιλαμβάνονταν το Active Worlds και το The Palace. Δημοφιλή παιχνίδια που αποτελούν μέρος του metaverse είναι τα Habbo Hotel, World of Warcraft, Minecraft, Fortnite και VRChat. Η κοινωνική αλληλεπίδραση και οι τρισδιάστατοι εικονικοί κόσμοι αποτελούν συχνά αναπόσπαστο χαρακτηριστικό πολλών διαδικτυακών παιχνιδιών με πολλούς παίκτες.

Το 2017, η Microsoft εξαγόρασε την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας AltspaceVR και έκτοτε έχει εφαρμόσει στην πλατφόρμα Microsoft Teams χαρακτηριστικά του metaverse, όπως εικονικά άβαταρ και συσκέψεις που πραγματοποιούνται σε εικονική πραγματικότητα. Το 2019, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook ξεκίνησε έναν εικονικό κόσμο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook Horizon. Το 2021, το Facebook μετονομάστηκε σε “Meta Platforms” και ο πρόεδρός του Mark Zuckerberg δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη του metaverse.  Κάποιες από τις προτεινόμενες εφαρμογές για την τεχνολογία metaverse περιλαμβάνουν τη βελτίωση της παραγωγικότητας της εργασίας, τα διαδραστικά περιβάλλοντα μάθησης, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ακίνητα και τη μόδα.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.