Επικείμενη πραγματικότητα

Τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις ιδέες τους για έναν κόσμο στην εικονική πραγματικότητα

by vrblog
43 views

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το μέλλον. Μπορούμε να μελετήσουμε τις τάσεις, να συμβουλευόμαστε αλγόριθμους και να παρατηρούμε την ιστορία αλλά οι επόμενες δεκαετίες θα είναι πάντα ένα μυστήριο. Όχι τόσο για εκείνους που μπορούν να οραματιστούν κάτι νέο ​​και ίσως και λίγο τρομακτικό. Τρεις εικονογράφοι με πολύ διαφορετικές απόψεις προσπάθησαν να φανταστούν ένα μέλλον στην εικονική πραγματικότητα.

Andrew Archer

Μελβούρνη, Αυστραλία «Η αρχική διαδικασία της εικονογράφησης είχε στόχο να αναδείξει την ατελείωτη ανακλώμενη προοπτική ενός ατόμου που θα φορούσε γυαλιά VR, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι έλειπε το ανθρώπινο στοιχείο. Η εικόνα ενός ανθρώπου που εμβυθίζεται στα διάφορα επίπεδα της εικονικής πραγματικότητας ενίσχυσε στη συνέχεια την ιδέα και τη σύνδεση μεταξύ του εαυτού μας και της σκέψης να εμβυθιστεί στην εικονική πραγματικότητα».

Jim Stoten

Λονδίνο, Αγγλία «Θα ήθελα να παρουσιάσω μια φουτουριστική σκηνή δρόμου που δείχνει τους ανθρώπους του μέλλοντος να χρησιμοποιούν την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας με καθημερινό τρόπο. Μερικοί άνθρωποι θα περπατούν δίπλα στο δικό τους προβαλλόμενο κατοικίδιο- δεινόσαυρο… Κάποιοι θα συνομιλούν με τις ολογραφικές προβολές των συναδέλφων ή των μελών της οικογένειάς τους στις τηλεφωνικές τους οθόνες. Μερικοί θα παίζουν τεράστια διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια σε οθόνες μεγέθους κτιρίων, με μεγάλα χέρια εικονικής πραγματικότητας. Μερικοί θα παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές καθώς περπατούν».

 Maiko Gubler

Βερολίνο, Γερμανία «Η εικονική πραγματικότητα είναι ήδη πραγματικότητα. Από ένα εικονίδιο με χειρονομίες στο iPhone έως έναν προσομοιωμένος αφρός συσκευασίας όλα είναι 100% πραγματικά και βασισμένα σε πολύ φυσικούς πόρους. Οι ολοένα και πιο διαφανείς και καθηλωτικές φορητές συσκευές θα αλλάξουν την ιδέα μας για την «πραγματική» υλικότητα. Προσπάθησα να εκθέσω την κατασκευαστικότητα της πραγματικότητάς μας και, ταυτόχρονα, να κάνω πιο εμφανείς τις διαλυτικές γραμμές».

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.