Τα νέα γάντια Manus VR Full Hand Tracking

Τα Manus VR Gloves ανιχνεύουν τις φυσικές κινήσεις των χεριών, χωρίς ουσιαστικά καμία καθυστέρηση

by vrblog
42 views

Τα περισσότερα ακουστικά εικονικής και μικτής πραγματικότητας έχουν αφύσικες ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι χρήστες να χρησιμοποιούν άβολα χειριστήρια ή συσκευές για να ελέγχουν τα ολογραφικά στοιχεία που βρίσκονται μπροστά τους. Κάτι τέτοιο δεν έχει και πολύ νόημα εφόσον η χρήση των χεριών πρέπει να γίνεται με πιο φυσικό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο η Manus ανέπτυξε ένα σετ γαντιών που λύνει πλήρως αυτό το πρόβλημα.

Τα Manus VR Gloves, που συνδυάζονται με το HTC Vive, ανιχνεύουν με εξαιρετικό τρόπο τις φυσικές κινήσεις των χεριών, χωρίς ουσιαστικά καμία καθυστέρηση. Αντί να χρησιμοποιούν χειριστήρια, οι χρήστες μπορούν απλώς να κινούν με φυσικό τρόπο τα χέρια τους. Παρόλο που πρέπει να αγοράσουν και να φορέσουν ακόμα ένα εξάρτημα, οι χρήστες θα αποκτήσουν έτσι μια καλή λύση σε ένα απογοητευτικό πρόβλημα που παρεμποδίζει την εικονική πραγματικότητα.  Παρόλα αυτά, στο μέλλον δεν θα χρειαστούμε γάντια. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού Meta 2 χρησιμοποιεί ήδη σύστημα πολύπλοκης παρακολούθησης χεριών.

Επίσης η Microsoft έχει μια παρόμοια δυνατή επιλογή υπό ανάπτυξη. Η εικονική και η μικτή πραγματικότητα είναι επιτυχημένες επειδή είναι καθηλωτικές, επομένως είναι φυσικό αυτές οι τεχνολογίες να εξελιχθούν για να ενσωματώσουν περισσότερο τα σώματά μας. Παρόλο που μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί και μεγάλο μέρος της τεχνολογίας δεν είναι ακόμη έτοιμο για δημόσια κυκλοφορία, είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπουμε την ανάπτυξη ισχυρών περιφερειακών συστημάτων που στοχεύουν στη βελτίωση των εικονικών εμπειριών μας.  Τα γάντια Manus VR δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά μπορούν να προ- παραγγελθούν  στην τιμή των 250€ για αποστολή στους χρήστες μέσα στη χρονιά.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.