Το vTime και η ανθρώπινη αλληλεπίδραση

Tο vTime θέλει να ξεπεράσει την απομονωτική φύση των ακουστικών VR με έναν εικονικό χώρο hangout για εσάς και τους φίλους σας

by vrblog
46 views

Μία από τις σημαντικότερες κριτικές της εικονικής πραγματικότητας, και γενικότερα της σύγχρονης τεχνολογίας, είναι η αντικοινωνική φύση που δημιουργεί. Αλλά το vTime θέλει να ξεπεράσει την απομονωτική φύση των ακουστικών VR με έναν εικονικό χώρο hangout για εσάς και τους φίλους σας.

Σύμφωνα με το Engadget, με το vTime επιλέγετε ένα avatar για τον εαυτό σας και συνδέεστε με άλλους για να συνομιλήσετε ζωντανά σε ένα περιβάλλον απόδοσης 3D. Μπορείτε να καθίσετε δίπλα σε μια φωτιά, να συνομιλήσετε κάτω από τη θάλασσα ή ακόμα και να πάτε για ψάρεμα στον πάγο στην Αρκτική.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία με φίλους, μπορείτε να το κάνετε σε ένα εικονικό δωμάτιο και να συνομιλήσετε ταυτόχρονα. Το vTime δημιουργεί ένα τρισδιάστατο περιβάλλον ήχου για να κάνει την εμπειρία περισσότερο εμβυθιστική και όχι μόνο κάτι που μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας.

Αν κάποιος ήθελε να γίνει επικριτικός, θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι το καλύτερο είναι να βγαίνουμε έξω στον κόσμο και να κάνουμε παρέα με τους φίλους μας σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχει λόγος για την ύπαρξη αυτού του είδους λογισμικού. Χρησιμοποιούμε Skype, FaceTime, μηνύματα κειμένου και πολλά άλλα μέσα για να διατηρούμε επαφή μεταξύ μας εξ αποστάσεως. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια κακή αντικατάσταση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, είναι πραγματικά περισσότερο ένα ευχάριστο συμπλήρωμα. Μπορεί να μην είναι αληθινό, αλλά μπορείς να νιώσεις σαν να κάθεσαι σε ένα δωμάτιο με έναν φίλο σου στο μέσο της απόστασης σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής το vTime είναι απλώς μια ιδέα αλλά, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, θα βλέπουμε όλο και περισσότερα κοινωνικά χαρακτηριστικά να εισέρχονται στον χώρο VR, AR και MR. Η εμπειρία μπορεί να είναι απομονωτική, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς τη χρησιμοποιούμε. Το vTime προσφέρει μια ματιά στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εικονική πραγματικότητα για να συνδεθούμε με ανθρώπους με τρόπο που δεν μπορούσαμε πριν, προσφέροντας μια βελτίωση στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και όχι το αντίστροφο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.