Εργαλεία χαρτογράφησης δωματίων AR από την Apple

Το ARKit Swift API, το οποίο ονομάζεται RoomPlan, χρησιμοποιεί την κάμερα και τον σαρωτή LiDAR σε πρόσφατα iPhone και iPad

by vrblog
41 views

Η Apple μόλις και μετά βίας ανέφερε την επαυξημένη ή την εικονική πραγματικότητα στις μεγάλες ομιλίες της τελευταία, ωστόσο στο WWDC 2022 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εταιρεία κυκλοφόρησε αθόρυβα πιθανώς ένα από τα καλύτερα εργαλεία τρισδιάστατης χαρτογράφησης δωματίων για φορητές AR. Το ARKit Swift API, το οποίο ονομάζεται RoomPlan, χρησιμοποιεί την κάμερα και τον σαρωτή LiDAR σε πρόσφατα iPhone και iPad για να δημιουργήσει μια τρισδιάστατη κάτοψη ενός δωματίου, συμπεριλαμβανομένων βασικών χαρακτηριστικών, όπως οι διαστάσεις και οι τύποι επίπλων.

Δεν είναι για τους καταναλωτές (ακόμα) όμως. Η Apple λέει ότι σκοπεύει να απευθυνθεί σε επαγγελματίες όπως η αρχιτεκτονική και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για εννοιολογική εξερεύνηση και σχεδιασμός, καθώς και οι προγραμματιστές εφαρμογών ακινήτων, ηλεκτρονικού εμπορίου ή φιλοξενίας. Οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν το RoomPlan απευθείας στις εφαρμογές τους με δυνατότητα AR. Όταν κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Jonathan Stephens, Chief Evangelist στην εταιρεία χωρικών υπολογιστών EveryPoint, πήρε το RoomPlan για μια δοκιμή για να δει τι μπορεί να κάνει. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά εκπληκτικά.

Το RoomPlan φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από παραδοσιακά δύσκολες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του καθρέφτη που φαίνεται παραπάνω, αλλά και ακατάστατους χώρους, ανοιχτές και κλειστές πόρτες, παράθυρα και γενικά πολύπλοκη αρχιτεκτονική. Ωστόσο, το σπίτι του Stephens δεν είναι απλώς ένα σωρό δωμάτια σε σχήμα κύβου, επομένως υπάρχουν μερικά κομμάτια που απλά δεν ταιριάζουν.

Οι θολωτές οροφές, τα ανοίγματα τοίχων, οι πολυώροφες περιοχές όπως μπορεί να βρείτε στα φουαγιέ ήταν όλα λίγο πολύ δύσκολο για το RoomPlan να χωνέψει σωστά. Αν και δεν είναι τέλειο, φαίνεται τουλάχιστον να διορθώνεται αυτόματα σε κάποιο βαθμό με βάση ορισμένες υποθέσεις για το πώς τα πράγματα θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα μεταξύ τους. Ωστόσο, το RoomPlan δεν είναι μόνο για ενσωματώσεις εφαρμογών. Η Apple λέει ότι εξάγει σε μορφές αρχείων USD ή USDZ, οι οποίες περιλαμβάνουν διαστάσεις κάθε στοιχείου που αναγνωρίζεται στο δωμάτιο, όπως τοίχους ή ντουλάπια, καθώς και τον τύπο των επίπλων που εντοπίστηκαν.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη σάρωση, οι διαστάσεις και η τοποθέτηση κάθε μεμονωμένου στοιχείου μπορούν να προσαρμοστούν όταν εξάγονται σε διάφορα εργαλεία συμβατά με το USDZ, όπως το Cinema 4D, το Shapr3D ή το AutoCAD, λέει η Apple.

Δεν είμαστε ακόμα πιο κοντά στο να μάθουμε πότε η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα φημολογούμενα ακουστικά μικτής πραγματικότητας ή τα πλήρη γυαλιά AR, ωστόσο είτε τα ακουστικά AR είτε MR θα χρειαστούν εξαιρετικά ισχυρές δυνατότητες χαρτογράφησης χώρου. Βλέποντας την Apple να κάνει τέτοιου είδους βήματα χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες πλατφόρμες της δείχνει σίγουρα ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Εάν δεν έχετε ακολουθήσει μαζί με τη φήμη της Apple, ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους σχετικά με τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της εταιρείας, με την κωδική ονομασία N301:

Τι γνωρίζουμε (νομίζουμε ότι) για τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας N301

  • Το N301 θα είναι ο πρόδρομος μιας φημολογούμενης, πλήρους συσκευής AR που μπορεί να ονομάζεται Apple Glass.
  • Το N301 μπορεί να συσκευάσει δώδεκα κάμερες για παρακολούθηση σε κλίμακα δωματίου, παρακολούθηση με το χέρι, παρακολούθηση ματιών και AR διέλευσης
  • Το N301 θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 3.000 $

Φήμες για την αλυσίδα εφοδιασμού υποδηλώνουν ότι περιλαμβάνει οθόνες MicroOLED που στοχεύουν πυκνότητα pixel 3.000 ppi.

«Ήδη από το 2022» έχουν αναφερθεί ημερομηνίες έναρξης του N301 στο παρελθόν, ωστόσο μεταγενέστερες αναφορές υποδηλώνουν καθυστέρηση έως το 2023.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.