Ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζει τεχνολογία AR

Το σύστημα IVAS προσφέρει επίγνωση της κατάστασης 360 μοιρών στο πεδίο της μάχης

by vrblog
40 views

Τον περασμένο μήνα, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε μια διήμερη επίδειξη του Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαύξησης Οπτικής (IVAS) που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα τεθωρακισμένα οχήματά του Stryker, προσφέροντας σε όλους, από τους οδηγούς έως τους επιβάτες, επίγνωση της κατάστασης 360 μοιρών στο πεδίο της μάχης.

Με την υποστήριξη των ακουστικών μικτής πραγματικότητας HoloLens 2 της Microsoft, το σύστημα IVAS έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την επίγνωση της κατάστασης ενός στρατιώτη εμφανίζοντας βασικές πληροφορίες, όπως τις τοποθεσίες των εχθρικών και φιλικών δυνάμεων, καθώς και οδηγίες GPS στο πραγματικό περιβάλλον. Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό του Stryker Armored Vehicle συνδέονται με τα ακουστικά HoloLens 2 κάθε στρατιώτη, προσφέροντας στους επιβάτες πλήρη κατανόηση του περιβάλλοντός τους, παραμένοντας με ασφάλεια μέσα στο όχημα.

«Οι κύριες νέες τεχνολογίες με τις οποίες πειραματιζόμαστε σήμερα είναι η waveform Tactical Scalable MANET, η οποία φέρνει τα δεδομένα στο εμπρός τακτικό άκρο στους αποβιβασμένους στρατιώτες και στα οχήματα και συνδέει αυτά τα συστήματα μεταξύ τους, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν πού βρίσκονται οι άλλοι», είπε ο David Morris, Ph.D. και επικεφαλής μηχανικός δικτύου για το Army Platforms Division της MITER Corporation σε επίσημη έκδοση. «Μπορείτε να στείλετε μηνύματα, να βάλετε επικαλύψεις γραφικών, δεδομένα αποστολής κ.λπ., έτσι ώστε να έχετε καλύτερη ικανότητα που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στο κέντρο διοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μια ομάδα εργασίας συνοδευόμενη από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα Stryker διεξήγαγε μια αποστολή προσομοίωσης αστικής επιδρομής που περιελάμβανε τη μεταφορά στρατιωτών πεζικού. Κανονικά, μια επιχείρηση αυτής της κλίμακας θα απαιτούσε μια δύναμη στο μέγεθος της εταιρείας. Χάρη στο σύστημα IVAS, ωστόσο, μικρότερες ομάδες μπορούν να εκτελούν πιο περίπλοκες λειτουργίες χωρίς να παραλείπουν ούτε ένα ρυθμό.

«Το άλλο κομμάτι που προσθέτουμε είναι η επίγνωση της κατάστασης 360 μοιρών», πρόσθεσε ο Morris. «Προσθέσαμε μια ποικιλία από κάμερες για να συμπληρώσουμε τις υπάρχουσες κάμερες οχημάτων. Έτσι, αντί να έχουμε μόνο την κάμερα του όπλου και τις σχετικά μικρές κάμερες εμπρός και όπισθεν, τώρα έχουμε κάμερες υψηλής τεχνολογίας σε όλο το όχημα με όραση ημέρας και νύχτας.»

«Οι στρατιώτες που φορούν τη νέα τεχνολογία IVAS είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αυτές τις κάμερες και να έχουν πρόσβαση σε αυτές ενώ βρίσκονται καθ’ οδόν για την αποστολή. Αντί να κοιτάζουν επίμονα έναν κενό ατσάλινο τοίχο, μπορούν να παρακολουθούν τι συμβαίνει γύρω από το όχημα. Μπορούν επίσης να μεταβούν σε λειτουργία τακτικού χάρτη, ώστε να μπορούν να δουν τι συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή αποστολής τους».

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.