Κράνος AR για ασφαλή εξόρυξη

Το Microsoft HoloLens 2 θα μπορούσε να κάνει την εξόρυξη ασφαλέστερη

by vrblog
43 views

Ο πάροχος τεχνολογίας και λύσεων εξόρυξης National Speleological Society (NSS) του Καναδά συνεργάστηκε με το Cambrian R&D Center for Smart Mining για να αναπτύξει ένα κράνος επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που επιτρέπει στους ανθρακωρύχους να φυτεύουν εκρηκτικά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ενώ εργάζονται σε υπόγεια φρεάτια.

Ένα ερευνητικό τμήμα που εργάζεται από την Cambria αναπτύσσει έναν ειδικό βραχίονα που τους επιτρέπει να τοποθετούν ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού Microsoft HoloLens 2 απευθείας στο σκληρό καπέλο ενός ανθρακωρύχου, επιτρέποντάς του την άμεση πρόσβαση στο Miner Operated Survey System (MOSS).

Αυτό είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται από τους ανθρακωρύχους για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή εκρήξεων υψηλής εκρηκτικότητας, εντοπίζοντας αυτόματα τις βέλτιστες οπές διάνοιξης σε μια επιφάνεια ναρκοπεδίου. Αυτό όχι μόνο μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τη ρύθμιση των εκρήξεων αλλά και την πιθανότητα σπασίματος κατά 10-15%. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της Cambria, όταν συνδυάζεται με το Microsoft HoloLens 2, η αποτελεσματικότητα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.

Η τεχνολογία AR επιτρέπει στους ανθρακωρύχους να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες ασκήσεων και άλλες σημαντικές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. Το HoloLens 2 εμφανίζει ψηφιακές πληροφορίες στο πραγματικό περιβάλλον του χρήστη. Μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες χειρονομίες για να αλληλεπιδράσουν με εικονικά στοιχεία χωρίς την ανάγκη εξωτερικού ελεγκτή. Αυτές οι ίδιες πληροφορίες μπορούν επίσης να σταλούν στην επιφάνεια, επιτρέποντας απρόσκοπτη επικοινωνία βίντεο και ήχου μεταξύ των ανθρακωρύχων και εκείνων που εργάζονται πάνω από το έδαφος.

Αυτό το σύστημα AR μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων. Κανονικά, οι ανθρακωρύχοι σημάδευαν τρύπες με σπρέι, που σήμαινε ότι λειτουργούσαν επικίνδυνα κοντά στην επιφάνεια του ορυχείου. Χρησιμοποιώντας το HoloLens 2, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετρήσουν πού πρέπει να τρυπήσουν από ασφαλή απόσταση. Αυτό που χρειαζόταν μια ώρα μπορεί τώρα να γίνει σε 10 λεπτά και με σημαντικά μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού.

«Στο υπόγειο περιβάλλον εξόρυξης, το πρόσωπο είναι πιο συχνά το πιο επικίνδυνο μέρος για να βρεθείς, επειδή συνήθως ξεβιδώνεται και δεν ελέγχεται μέχρι το τέλος της ροής εργασίας», δήλωσε ο Μάθιου Μπράουν, Γενικός Διευθυντής της NSS του Καναδά κατά τη διάρκεια παρουσίασης προϊόντος τον Αύγουστο. “Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα έκρηξης βράχου και άλλων ατυχημάτων λόγω της ευαισθησίας σε πτώση βράχου ή οποιοδήποτε άλλο είδος κίνησης.”

«Έτσι, αναπτύσσοντας αυτήν την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, είμαστε σε θέση να φέρουμε τον ανθρακωρύχο μακριά από το πρόσωπο σε περίπου (20 πόδια) και αυτό επιτρέπει στους ανθρακωρύχους να είναι πιο αποτελεσματικοί και ασφαλέστεροι, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν αυτή τη ροή εργασίας», πρόσθεσε.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.