Κόσμοι εικονικής πραγματικότητας με αληθινές οσμές και αρώματα

Επαναστατική τεχνολογία αναπαράγει εμπλουτίζει την εμπειρία του Virtual Reality

by vrblog
192 views
VRBLOG GREECE

Η προσπάθεια δημιουργίας εικονικών κόσμων που να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικοί και να προσομοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο την πραγματικότητα είναι συνεχής από τη βιομηχανία της τεχνολογίας και διαφόρων ειδών σχετικές τεχνολογίες και συστήματα αναπτύσσονται από ερευνητικές ομάδες.

Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Beihang στην Κίνα ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνολογία η οποία όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται μπορεί να αναδημιουργεί περίπου 30 οσμές ώστε να εμβαθύνει ακόμη περισσότερο την εμπειρία ενός ατόμου που βρίσκεται σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Το σύστημα μπορεί να αναπαράγει διαφόρων ειδών οσμές που ξεκινούν από το άρωμα φυτών και καταλήγουν στη μυρωδιά που έχουν οι τηγανίτες αλλά και ποτά όπως το μοχίτο.

VRBLOG GREECE

Η τεχνολογία αυτή μπορεί να φέρει επανάσταση στον τομέα των παιχνιδιών, να ανοίξει το δρόμο στον τομέα των 4D ταινιών και στη δημιουργία  εικονικών περιβαλλόντων διδασκαλίας. Τα νοσοκομεία θα μπορούσαν επίσης να κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας καθώς οι ερευνητές θεωρούν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο για να βοηθήσει τους ασθενείς με αμνησία να ανακαλέσουν χαμένες αναμνήσεις.

Πηγή: NAFTEMPORIKI / Θοδωρής Λαΐνας

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.