Η Meta δημιουργεί «ζώνη προστασίας 1,2 μ.» για την αποτροπή παρενοχλήσεων σε περιβάλλον VR

Θέτοντας το πλαίσιο προτύπων συμπεριφοράς σε μια σχετικά νέα τεχνολογία

by vrblog
155 views
VRBLOG GREECE

Η Meta, η μητρική εταιρεία τής Facebook, απέκτησε νέο feature με στόχο την αποτροπή παρενοχλήσεων και σεξουαλικών επιθέσεων σε περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας

Η νέα λειτουργία θα δίνει στα άβαταρ των διαδικτυακών VR βιντεογκέιμς Horizon Worlds και Horizon Venues δίνει ένα ορατό «προσωπικό όριο» ενός και πλέον μέτρου ώστε να αποτρέπει τη στενή προσέγγιση άλλων.

Σε ένα blog post ο αντιπρόεδρος της Horizon, Βιβέκ Σάρμα εξήγησε πως η απόσταση τού 1,2 μέτρων είναι σε default λειτουργία για τους χρήστες στις δύο αυτές εφαρμογές. Έτσι, όταν ένα άβαταρ προωθείται στο όριο αυτό, απλώς θα σταματάει αυτομάτως.

Μέχρι την εισαγωγή τής λειτουργίας αυτής, στις συγκεκριμένες εφαρμογές στα άβαταρ που πλησιάζουν υπερβολικά άλλα, θα εξαφανίζονται τα χέρια τους.

VRBLOG GREECE

Παρενοχλήσεις και σεξουαλικές επιθέσεις υπήρχαν πάντα online και σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με την ΜΚΟ Center for Countering Digital Hate τον Δεκέμβριο, οι ερευνητές της κατέγραψαν περί τις 100 δυνητικές παραβιάσεις στην πολιτική VR της Meta, μεταξύ αυτών σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποίηση, κατά τη διάρκεια 11 ωρών και τριάντα λεπτών καταγραφής της δραστηριότητας στην εφαρμογή VRChat. Καταγγελίες για ανάλογες συμπεριφορές έχουν γίνει και σε άλλες VR εφαρμογές – περιλαμβανομένων των Horizon Worlds και Horizon Venues.

Παρότι η αγορά VR είναι ακόμη σχετικά μικρή, τα προβλήματα αυτά ήδη υπάρχουν και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο αυτήν την τεχνολογία. Σύμφωνα με τον Σάρμα, η λειτουργία αυτή τής προσωπικής ζώνης προστασίας θα είναι default «καθώς θεωρούμε πως αυτό θα βοηθήσει να καθορίσουμε τα συμπεριφορικά πρότυπα κι αυτό είναι σημαντικό για ένα σχετικά νέο μέσο όπως το VR».

Πηγή: CNN Greece

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.