Συσκευές AR και VR

by vrblog
87 views

Κάποιες από τα προϊόντα δημιουργών συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον μας είναι τα ακόλουθα:

  • Τα έξυπνα γυαλιά NGSG της Vuzix που μοιάζουν με τα κανονικά

Η Vuzix, ένας προγραμματιστής τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας και φορητών συσκευών, παρουσίασε τα Next Generation Smart Glasses (NGSG) ( Έξυπνα Γυαλιά Επόμενης Γενιάς), που δεν ξεχωρίζουν σχεδόν καθόλου σε εμφάνιση και αίσθηση από τα κανονικά γυαλιά.

Τα γυαλιά NGSG θα χρησιμοποιούν προηγμένα οπτικά συστήματα διπλής διαφάνειας. Θα τροφοδοτούνται από ένα ζευγάρι υψηλής απόδοσης, μονόχρωμους και RGB microLED προβολείς, πολύ μικρού μεγέθους. Επιπλέον, τα έξυπνα γυαλιά θα διαθέτουν μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου τηλεφωνικών κλήσεων και ενσωμάτωση φωνής/UI, ακουστικούς θαλάμους πλήρως ενσωματωμένους στα πλαίσια των γυαλιών με σκοπό την παροχή καθαρού στερεοφωνικού ήχου, και ενσωματωμένο smartphone για βελτίωση της λειτουργίας hands-free και χρήσης φωνητικών εντολών.

  • Τα ευέλικτα, έξυπνα γυαλιά ThinkReality A3 της Lenovo για επιχειρήσεις

Tα έξυπνα γυαλιά ThinkReality A3 της Lenovo για επιχειρήσεις διαθέτουν υπερ-φορητό και άνετο σχεδιασμό και δημιουργούν έναν εξατομικευμένο, διευρυμένο προσωπικό χώρο εργασίας οπουδήποτε, από μια εικονική οθόνη στο σπίτι μέχρι το εργοστάσιο.  Τα ThinkReality A3 είναι εφοδιασμένα με διπλές οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) 1080p, κάμερα RGB 8MP και τσιπ Qualcomm XR-1 και σύμφωνα με την Lenovο επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν έγγραφα, να συνεργάζονται με την ομάδα εργασίας τους και να οπτικοποιούν τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα με κρυστάλλινη ανάλυση. 

Υπάρχουν 2 εκδόσεις των έξυπνων γυαλιών, η έκδοση για PC, που επιτρέπει στους χρήστες PC να τοποθετήσουν έως και 5 εικονικές οθόνες και η Industrial Edition που, μέσω σύνδεσης με κινητή Android συσκευή, επιτρέπει σε εργαζόμενους που δουλεύουν απομακρυσμένα να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν τα ποσοστά λαθών και τον χρόνο ανάλυσης.  Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή AR/VR της Lenovo,το ThinkReality δεν είναι απλώς ένα ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα λύσεων που περιλαμβάνει μια κλιμακούμενη πλατφόρμα λογισμικού, η οποία δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται εφαρμογές και συσκευές μέσω μιας ενιαίας διεπαφής.

  • Τα πρώτα ακουστικά επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) με τεχνολογία πεδίου φωτός στον κόσμο

Στην παρουσίαση της έκθεσης Τεχνολογίας CES 2021, από τα πιο γνωστά τεχνολογικά δρώμενα στον κόσμο, η CREAL παρουσίασε τα πρώτα δύο προϊόντα που χρησιμοποιούν τεχνολογία πεδίου φωτός: δύο ακουστικά AR και VR. Η τεχνολογία πεδίου φωτός δημιουργεί πιο εμβυθιστικές, πραγματικές και ρευστές εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας AR, προβάλλοντας εικόνες με πραγματικό οπτικό βάθος, επιτρέποντας στα μάτια να αλλάζουν την εστίαση μεταξύ εικονικών αντικειμένων που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις με το εφέ της αποεστίασης.  

Μέχρι το 2022, η CREAL ευελπιστεί να αυξήσει τον ρυθμό ανανέωσης και των δύο ακουστικών στα 270 Hz καθώς και να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη λύση για να αντικαταστήσει το Intel RealSense για παρακολούθηση 6 DoF, το Pupil Labs για Eye-tracking και το Leap Motion για παρακολούθηση των χεριών. Τα δύο ακουστικά AR και VR βρίσκονται προς το παρόν σε στάδιο αξιολόγησης για ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα.  

  • Τα πρώτα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας UHD VR στον κόσμο με δυνατότητα HDR 

Στην έκθεση Τεχνολογίας CES 2020, η Panasonic υποστήριξε ότι τα νέα της γυαλιά εικονικής πραγματικότητας VR είναι τα πρώτα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας UHD VR στον κόσμο με δυνατότητα HDR, που προσφέρουν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνες και ήχο και προσφέρουν ρεαλιστικές αισθήσεις. Στην έκθεση CES 2021 παρουσίασαν έναν νέο, ανανεωμένο σχεδιασμό με σκοπό να αμφισβητήσουν τις συμβατικές συσκευές VR Head Mount Display (HMD) και τον ογκώδη και άβολο σχεδιασμό τους. Διαθέτοντας διπλές μικρο-OLED 2.560 × 2.560 με πυκνότητα pixel 2.245 ppi, τα συμπαγή και ελαφριά γυαλιά VR της Panasonic έχουν τώρα καλύτερη κατανομή βάρους χάρη στη βελτίωση των βραχιόνων της συσκευής και του σχήματος των πτερυγίων για να εφαρμόζουν καλύτερα στο κεφάλι του χρήστη.

Επίσης, με τους νέους βραχίονες, η Panasonic αντικατέστησε τα ενσωματωμένα ακουστικά με ένα νέο ενσωματωμένο ηχοσύστημα που κατασκευάστηκε από τη θυγατρική της Panasonics, Technics, το οποίο μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιεί η Oculus στις τελευταίες συσκευές της.

  • Η Επανάσταση της Rokid στο μέλλον του εργασιακού περιβάλλοντος με τα γυαλιά MR Vision

Η Rokid, μια startup εταιρεία επιχειρηματικών λύσεων για Μικτή Πραγματικότητα Mixed (MR) και Επαυξημένη Πραγματικότητα Augmented Reality (AR) παρουσίασε τα ελαφριά, διόφθαλμα γυαλιά MR, Rokid Vision 2. Τα γυαλιά είναι συμβατά με 4G και 5G και μπορούν να βρουν εφαρμογή στον τουρισμό, στις εκθέσεις και τα μουσεία, στην ιατρική, στη βιομηχανία και σε πολλούς άλλους τομείς.

Τα γυαλιά MR του Rokid διαθέτουν FOV 40 μοιρών, που ισοδυναμεί με προβολή σε μια τηλεόραση 120 ιντσών σε απόσταση 4 μέτρων, και η οθόνη τους χρησιμοποιεί τεχνολογία περιθλατικού οπτικού κυματοδηγού με διαπερατότητα φωτός 85%. Εξοπλισμένα με ηχεία διπλής κατεύθυνσης και διεπαφή φωνητικού ελέγχου hands-free με διπλά μικρόφωνα για την ακριβή ανίχνευση φωνητικών εντολών σε οποιοδήποτε περιβάλλον, τα γυαλιά Vision 2 συνδυάζουν τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας AR και της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) με σκοπό την ενσωμάτωση της μικτής πραγματικότητας (MR) στον πραγματικό κόσμο και τη βελτίωση της παραγωγικότητας παρέχοντας στους χρήστες καθηλωτικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με τον Mingming Zhu, Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλο της Rokid, η Rokid δεν είναι μόνο μια εταιρεία που δημιουργεί προϊόντα αλλά και μια διαδραστική πλατφόρμα που ενσωματώνει ανθρώπινο, εικονικό και πραγματικό κόσμο. Το XR είναι η πλατφόρμα της επόμενης γενιάς, που μπορεί να ενσωματώσει τέλεια την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή μέσω φωνής, όρασης και οθόνης. Αλλάζει εντελώς τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε, μαθαίνουμε και ψυχαγωγούμαστε.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.