Το VR στην Υγειονομική Περίθαλψη

by vrblog
46 views

Το VR βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών και κάνει τον φροντιστή να βιώνει λιγότερο άγχος για τους επαγγελματίες υγείας. Η εικονική πραγματικότητα έχει μεταμορφωτικές δυνατότητες για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς που ολοκληρώνουν τις θεραπείες και παρακολουθούν τις προγνώσεις.

Καθορισμός της VR Healthcare: Ένα αναδυόμενο πεδίο τεχνολογίας

Οι λύσεις εικονικής πραγματικότητας επιτρέπουν στους επαγγελματίες υγείας να προσελκύουν ασθενείς με προσαρμοσμένα, προσομοιωμένα περιβάλλοντα για να παρέχουν ιατρική εκπαίδευση (όπως εξάσκηση εικονικής χειρουργικής), διαχείριση πόνου ή αποκατάσταση.

Βασίζεται στα ακόλουθα στοιχεία τεχνολογίας:

  • Υλικό εικονικής πραγματικότητας- Οι ιατροί και οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιούν ακουστικά VR, χειριστήρια, ιχνηλάτες και άλλους τύπους σκληρού εξοπλισμού για να «εισέλθουν» σε καθηλωτικά ψηφιακά περιβάλλοντα. Αυτές οι συσκευές είναι συχνά κατασκευασμένες για ιατρική χρήση, ενώ λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα και η χρήση για περιβάλλοντα hands-free.
  • Εικονικές σκηνές υγειονομικής περίθαλψης- Οι σκηνές είναι καθηλωτικά περιβάλλοντα που μοιάζουν με κλινικούς χώρους. Εξασφαλίζουν χωρική ακρίβεια και προσφέρουν μια εμπειρία κοντά στο πραγματικό περιβάλλον. Οι συνήθεις σκηνές υγειονομικής περίθαλψης VR περιλαμβάνουν χειρουργεία, αίθουσες πλυσιοθεραπείας, ακόμη και υπαίθριες ρυθμίσεις για συνεδρίες ψυχικής ευεξίας.
  • Τρισδιάστατα ιατρικά εργαλεία – Η εικονική πραγματικότητα αναπαράγει επίσης τα ιατρικά εργαλεία σε μια ψηφιακή μορφή, η οποία περιλαμβάνει κυρίως χειρουργικά εργαλεία για εκπαίδευση, καθώς και διαγνωστικό εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα ειδικά για τη βιομηχανία. Οι έμπειροι σχεδιαστές κατασκευάζουν αυτά τα τρισδιάστατα μοντέλα με υψηλό επίπεδο ακρίβειας για να εξασφαλίσουν πρακτική χρήση
  • Ψηφιακή δίδυμη τεχνολογία – Η ψηφιακή δίδυμη τεχνολογία βοηθά στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση, αλλά επιτρέπει πολύ μεγαλύτερο επίπεδο ακρίβειας και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως οι αντίστοιχες του πραγματικού κόσμου. Η υγειονομική περίθαλψη VR βασίζεται σε ψηφιακά δίδυμα μοριακών δομών, οργάνων, ακόμη και ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος.

Η τεχνολογία παρέχει στους επαγγελματίες υγείας την ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες και να ανανεώσουν τις ήδη υπάρχουσες, χωρίς να θέτει κανέναν κίνδυνο για τους ασθενείς. Ως αποτέλεσμα, ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης είναι ένας από τους μεγαλύτερους που υιοθετούν το VR, το οποίο περιλαμβάνει προσομοίωση χειρουργικής επέμβασης, θεραπεία φοβίας και εκπαίδευση σε ρομποτική χειρουργική.

Ενώ η εικονική πραγματικότητα περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις κεφαλαίων, τα εμπόδια στην υιοθέτησή της μειώνονται καθημερινά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πώς οι οργανισμοί διεισδύουν γρήγορα στην υγειονομική περίθαλψη VR το 2022, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

Η Latus Health αναπτύσσει νοσοκομείο VR

Η Latus Health είναι μια κορυφαία εταιρεία ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης και θέλει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο περιβάλλον κλινικής ή νοσοκομείου στον εικονικό κόσμο.

Η εταιρεία εμπνέεται από την ανάπτυξη του Metaverse από εταιρείες όπως η Meta και η Microsoft και αναμένει ότι τα νοσοκομεία VR θα γίνουν συνηθισμένα στο μέλλον.

Αργότερα φέτος, η Latus Health θα λανσάρει μια κλινική ψυχικής υγείας σε εικονική πραγματικότητα ως το πρώτο στοιχείο του νοσοκομείου VR. Το πρόγραμμα θα αποθηκεύει ιατρικά αρχεία ασθενών χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, η οποία μεταβιβάζει την ψηφιακή ιδιοκτησία στους ασθενείς και μειώνει τον κίνδυνο κλοπής δεδομένων.

Οι MyndVR και TC VIVE ανακοινώνουν την υγειονομική περίθαλψη VR για ηλικιωμένους

Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης VR MyndVR πρόσφατα συνεργάστηκε με το HTC VIVE για να παρουσιάσει μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται MyndConnect. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους ηλικιωμένους να συνδέονται με μέλη της οικογένειας και φίλους στο Metaverse, χρησιμοποιώντας VR για να εξαλείψουν την ανάγκη να ταξιδέψουν.

Το MyndConnect είναι μια πλατφόρμα σχεδιασμένη ειδικά για ηλικιωμένους που χρησιμοποιεί τα νέα, εξαιρετικά ελαφριά γυαλιά VIVE Flow του HTC VIVE. Η λύση αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων και τις επιπτώσεις της απομόνωσης που γίνονται αισθητές κατά την περίοδο.

Η XRHealth Συγκεντρώνει $10 εκατομμύρια για την κατασκευή εικονικών κλινικών στο Metaverse

Η XRHealth είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας ανοιχτής και ολοκληρωμένης αγοράς υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στο εικονικό σύμπαν. Οι εικονικές αίθουσες θεραπείας παρέχουν στους κλινικούς γιατρούς περισσότερες επιλογές για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, να βελτιώσουν την πρόσβαση για τους ασθενείς και μπορεί να ενισχύσουν την άνεση και την απλότητα των χρηστών.

Η XRHealth υποστηρίζει τους περισσότερους κορυφαίους παρόχους ασφάλισης υγείας κάνοντας τις υπηρεσίες της πιο προσιτές. Θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επέκταση του μετασύμπαντος της υγειονομικής περίθαλψης παρέχοντας στους ασθενείς παγκόσμια πρόσβαση στους κλινικούς γιατρούς με σχετικές πληροφορίες και δυνατότητες θεραπείας.

Η Interaxon λανσάρει ένα νέο VR SDK για την υποστήριξη της καινοτομίας για την υγεία του εγκεφάλου

Η καταναλωτική εταιρεία νευροτεχνολογίας και διαλογισμού Interaxon θα παρέχει στους προγραμματιστές VR ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) και κεφαλόδεσμο ανίχνευσης εγκεφάλου για τη συλλογή δεδομένων ασθενών. Διασταυρώνει την υγειονομική περίθαλψη VR με φορητές συσκευές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), για να εμπλουτίσει τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σε κλινικούς ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Η ενσωμάτωση δεδομένων φορητών αισθητήρων σε ψηφιακές εμπειρίες υγείας οδηγεί σε εξατομικευμένες πληροφορίες, οι οποίες θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία χρήστη για εφαρμογές VR υγειονομικής περίθαλψης.

Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ υιοθετεί το HoloPatient Trainer για τους φοιτητές ιατρικής του

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας και η GigXR, συνεργάζονται για να αναπτύξουν μια σειρά καθηλωτικών λύσεων εκμάθησης για φοιτητές ιατρικής.

Όχι μόνο οι μαθητές θα μάθουν σε ένα καθηλωτικό διαδραστικό περιβάλλον, αλλά η μάθηση συγκρίνεται με τα μέτρα των αποτελεσμάτων. Είναι σημαντικό ότι οι μαθητές μπορούν να μάθουν από υπερρεαλιστικό περιεχόμενο μέσα σε έναν κόσμο VR.

Ο David King Lassman, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GIgXR, είπε στο XR Today σε μια συνέντευξη ότι οι εκπαιδευτές μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους μαθητές καθώς εντόπιζαν τις διαδικασίες του τι χρειάζεται να κάνουν για τη θεραπεία ασθενών.

Είπε: “Ο εκπαιδευτής μπορούσε να παρακολουθήσει τους μαθητές καθώς εντοπίζουν τις διαδικασίες του τι πρέπει να κάνουν για να θεραπεύσουν αυτόν τον ασθενή. Διαπιστώσαμε ότι αυτό ήταν εξαιρετικά επιδραστικό και ευεργετικό στην εκπαίδευση Ιατρών για να αντιμετωπίσουν το τραύμα και τον αντίκτυπο της πανδημίας”.

Οφέλη του VR στην Υγεία:

Οι τεχνολογίες VR έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν σημαντικά τα αποτελέσματα των ασθενών και να κάνουν την εμπειρία φροντίδας λιγότερο αγχωτική για τους επαγγελματίες υγείας.

Μια μελέτη PLOS του 2022 διαπίστωσε ότι λίγα λεπτά χρήσης εικονικής πραγματικότητας μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους για τους μετωπικούς εργαζόμενους με COVID-19 κατά πολλά σημεία.

Επιπλέον, οι λύσεις υγειονομικής περίθαλψης VR θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την καινοτομία επιτρέποντας πειράματα και δοκιμές σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς να διακυβεύεται η ακρίβεια των δεδομένων. Όπως σε οποιονδήποτε τομέα που απαιτεί πρακτικές αλληλεπιδράσεις (όπως η κατασκευή, η εκπαίδευση και ο τουρισμός), η υγειονομική περίθαλψη είναι επίσης πρωταρχικός υποψήφιος για υιοθέτηση VR.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.