Τεχνολογία και Σεξ

Ποια είναι η ελκυστικότητα στην ερωτική Εικονική Πραγματικότητα;

by vrblog
34 views

Η σεξουαλική τεχνολογία είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας με κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει κάνει πρόοδο σε προϊόντα σχεδιασμένα τόσο για ανδρική όσο και για γυναικεία ευχαρίστηση.

Η «ανεκμετάλλευτη» γυναικεία σεξουαλικότητα έχει δει αυξημένη προσοχή από τη βιομηχανία του σεξ με την παραγωγή προσαρμόσιμων ανδρικών κούκλων σεξ, ενώ οι άνδρες έχουν επωφεληθεί από την ανάπτυξη εφαρμογών σεξουαλικής υγείας που μετρούν την ανικανότητά τους.

Αλλά μια νέα μορφή αμφιλεγόμενης πορνογραφίας αναδύεται που εκμεταλλεύεται τη χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας – όπου οι χρήστες μπορούν να τοποθετηθούν στη σκηνή με τη χρήση ακουστικών.

Το ερωτικό VR, με την πιο βασική έννοια, είναι σκηνή πορνογραφίας ζωντανής δράσης, αλλά γυρίζεται με ειδικές κάμερες και ειδικές τεχνικές, έτσι ώστε να νιώθετε ότι το άτομο στέκεται μπροστά σας ή σας κοιτάζει ή ότι είστε μέρος της σκηνής, είπε η Άννα Λι, Πρόεδρος του HoloGirlsVR, στο Vice’s Slutever.

HoloGirlsVR - VR Blog Greece

Οι θεατές που παρακολουθούν ερωτικό VR, ωστόσο, δεν χρειάζεται να βιώσουν την ηδονοβλεψία. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού με τοποθετημένο smartphone που θα προβάλλει το βίντεο VR.

«Νομίζω ότι το VR μου άρεσε γιατί ήμουν πάντα ονειροπόλος… Τα πράγματα γίνονται βαρετά μετά από λίγο, έτσι με το VR μπορώ να δοκιμάζω νέα πράγματα και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω στο δωμάτιό μου», είπε μια 19χρονη VR ερωτική οπαδός του στο πρόγραμμα.

Διευρύνει αυτό που μπορώ να κάνω… Με το VR, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά φύλα, διαφορετικές φυλές, μπορείτε να βρείτε κινούμενα ερωτικάερωτική , μπορείτε να γίνετε ό,τι πραγματικά θέλετε.

Το ερωτικό εικονικής πραγματικότητας μπορεί να αυξάνεται σε δημοτικότητα, αλλά δεν έχει έρθει χωρίς τις διαμάχες του.

Προηγούμενα σκάνδαλα είχαν δει την τεχνολογία να μαστίζεται από κατηγορίες ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν τις εικόνες δημοφιλών μοντέλων, ηθοποιών και ακόμη και πρώην τους για σεξουαλική ικανοποίηση χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

«Το χρησιμοποιώ για να εκπληρώσω τις σεξουαλικές μου φαντασιώσεις ή να επαναλάβω τις σεξουαλικές συναντήσεις με τις πρώην φίλες μου», σχολίασε ένας χρήστης σε ένα subreddit.

Ωστόσο, ο John Danaher, ανώτερος λέκτορας νόμου στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας Galway και συνεκδότης του βιβλίου Robot Sex: Social and Ethical Implications, είπε στο Motherboard ότι οι εικόνες και οι αναπαραστάσεις που δημιουργούν οι χρήστες στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ερωτική εκδίκησης εάν συναινέσουν. Είναι κάτι που θέλει ο άλλος; Είναι αμοιβαία επιθυμητό ή ευχάριστο; Δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να δημιουργεί τέτοιου είδους αναπαραστάσεις χωρίς τη συγκατάθεση του πραγματικού προσώπου… Πιστεύω επίσης ότι όποιος θέλει να κάνει μια τέτοια εικόνα του εαυτού του θα πρέπει να σκεφτεί την πιθανότητα κλοπής, κοινής χρήσης των αναπαραστάσεων και ίσως να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς αργότερα», είπε στο δημοσίευμα.

Οι κοινωνικές και ηθικές επιπτώσεις της πορνογραφίας ήταν πάντα θέμα συζήτησης για ερευνητές, ψυχολόγους και νομοθέτες – αλλά η εμφάνιση του ερωτικού VR, που αυξάνεται ραγδαία από το 2017, έχει κάνει τη συζήτηση ακόμα πιο περίπλοκη.

Το ερωτικό VR τώρα αναπτύσσεται και παράγεται μακριά από μεγάλες εταιρείες, οι οποίες κινδυνεύουν να ρυθμιστούν από νομοθέτες και κυβερνήσεις, και στα χέρια σκιερών ατόμων στο Διαδίκτυο, που συχνά προστατεύονται από την ανωνυμία.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.