Μάσκα αερίων VR κόβει την ανάσα!

Αυτή η μάσκα αερίων εικονικής πραγματικότητας VR μπορεί πραγματικά να σας κόψει την ανάσα

by vrblog
93 views

Από το σβήσιμο κεριών γενεθλίων μέχρι την ασφυξία από την εισπνοή καπνού, αυτό το αξεσουάρ VR σας μεταφέρει μόλις ένα βήμα πιο κάτω από την έννοια του πραγματικού πράγματος.

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως υπερβολική βύθιση όταν πρόκειται για VR; Διότι αν υπάρχει, ίσως εδώ πρέπει να τραβήξουμε τη γραμμή. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας κατασκεύασαν ειδικά ένα αξεσουάρ για τα ακουστικά Meta Quest 2 VR που ονομάζεται AirRes Mask που χρησιμοποιεί την αναπνοή για να παρέχει πιο ρεαλιστική βύθιση στην εικονική πραγματικότητα.

Το ίδιο το σχέδιο είναι λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες, με τα περίεργα εξαρτήματά του και τα καλώδια που προεξέχουν. Είναι όμως πολύ πρωτότυπο. Η τεχνολογία πίσω από τη μάσκα AirRes παίρνει σχόλια από την αναπνοή σας και τη μεταφράζει σε οποιονδήποτε κόσμο εικονικής πραγματικότητας στον οποίο βρίσκεστε. Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα σενάριο VR για να περιορίσει την αναπνοή σας για ένα τρομακτικό επίπεδο βύθισης.

ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΕ VR– Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάλτσμπουργκ σημείωσαν ορισμένες πρακτικές εφαρμογές για τη συσκευή τους και το απέδειξαν σε ένα βίντεο. Η επίδειξη δείχνει το αξεσουάρ που χρησιμοποιείται για το σβήσιμο κεριών σε μια τούρτα γενεθλίων, κρατώντας την αναπνοή σας για να σταθεροποιήσετε τη στόχευση ενός όπλου και χρησιμοποιώντας την αναπνοή σας για να κρίνετε το βάρος των αντικειμένων.

Η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταστήσει πιο δύσκολη την αναπνοή σε ορισμένα σενάρια, όπως σε μια προσομοίωση πυρκαγιάς όπου αισθάνεστε σαν να σας χτυπά η εισπνοή καπνού. Αν και αυτό δεν ακούγεται ακριβώς ευχάριστο, η ιδέα είναι ότι ο περιορισμός της αναπνοής σας έχει σκοπό να σας βυθίσει βαθύτερα σε οποιοδήποτε σενάριο VR υψηλού κινδύνου βρίσκεστε.

Ποιος πραγματικά θέλει να νιώθει ότι πνίγεται ή πνίγεται στο VR; Για να είμαστε δίκαιοι, το αξεσουάρ θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα πρακτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως η προσομοίωση πυρκαγιάς για αρχάριους πυροσβέστες. Όσον αφορά τις εφαρμογές παιχνιδιών VR, σίγουρα θα μπορούσε να κάνει τα παιχνίδια FPS λίγο πιο ρεαλιστικά, καθώς πρέπει να ελέγχετε την αναπνοή σας για να στοχεύσετε ένα όπλο σε μια πυρομαχία.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ VR– Αυτό το αξεσουάρ είναι μια σαφής ανακάλυψη για το πώς μοιάζει το μέλλον της VR. Έχουμε ήδη δει απτικά γάντια για το Meta, ένα απτικό γιλέκο, ακόμη και έναν διάδρομο Kat Walk VR. Υπό αυτή την έννοια, η μάσκα αερίου είναι απλώς το επόμενο βήμα για τη μετάφραση περισσότερων σημείων δεδομένων πραγματικής ζωής στον εικονικό κόσμο.

Οι καταναλωτές πιθανότατα δεν θα μπορούν να αγοράσουν αυτή τη μάσκα στο εγγύς μέλλον. Δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής καμία εταιρεία VR να ενσωματώνει αυτήν την τεχνολογία. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορεί να μην είναι έτοιμοι να βάλουν ένα ολόκληρο δευτερεύον υλικό στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, αυτός ο τύπος αξεσουάρ VR θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για έναν πιο στιβαρό και καθηλωτικό κόσμο VR, έναν κόσμο που συνοδεύεται από όλα τα καλά και τα άσχημα.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.