Ανάληψη δράσης κατά σοβαρών εγκλημάτων στο Metaverse

Ένας Υπουργός Επικρατείας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητά από τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση κατά των εγκλημάτων στο μετασύμπαν

by vrblog
112 views

Το metaverse αναπτύσσεται απίστευτα γρήγορα, με τις εταιρείες να αναμένεται να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της ψηφιακής αδελφοποίησης και του μετασύμπαντος. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Omar Sultan Al Olama, υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μίλησε για ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μετασύμπαν, αν και επαναστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες μορφές ψηφιακής παρενόχλησης.

Ο Al Olama πιστεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να αναλάβουν δράση κατά των σοβαρών εγκλημάτων στο μετασύμπαντο με τον ίδιο τρόπο που έχουμε νόμους για την προστασία των ανθρώπων στο Διαδίκτυο.

“Αν σας στείλω ένα μήνυμα στο WhatsApp, είναι ένα κείμενο, σωστά; Μπορεί να σας τρομοκρατήσει, αλλά σε κάποιο βαθμό δεν θα δημιουργήσει τις αναμνήσεις ότι θα έχετε PTSD από αυτό”, είπε ο Al Olama. «Αλλά αν μπω στο μετασύμπαν και είναι ένας ρεαλιστικός κόσμος, και στην πραγματικότητα σε σκοτώσω και το δεις, σε οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο άκρο όπου πρέπει να επιβάλεις επιθετικά σε όλο τον κόσμο, επειδή όλοι συμφωνούν ότι ορισμένα πράγματα είναι απαράδεκτα. ”

Φυσικά, δεν μπορείς να δολοφονηθείς στο μετασύμπαν, αν και μια αναφορά για το Analytics Insight διαφωνεί ελαφρώς. Τούτου λεχθέντος, υπήρξε μια σταθερή αύξηση των περιστατικών που σχετίζονται με το μετασύμπαν που ανησυχούν ορισμένους ανθρώπους.

Είναι πιθανό να αισθάνεστε ότι απειλούνται από άλλα άτομα σε μια εικονική εμπειρία. Η απτική ανατροφοδότηση σάς επιτρέπει να τη νιώθετε όταν κάποιος σας αγγίζει σε ένα εικονικό περιβάλλον. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις λεκτικής κακοποίησης, ρατσισμού και υπέρβασης του προσωπικού χώρου, ειδικά προς «άβαταρ που εμφανίζουν γυναίκες και ακούγονται γυναίκες».

Μια άλλη ανησυχία είναι ότι το μετασύμπαν θα μπορούσε να γίνει ένα μέρος όπου οι σεξουαλικοί θηρευτές μπορούν να βρουν και να καλλωπίσουν νεότερους χρήστες για εμπορία ανθρώπων. Υπάρχουν ακόμη και ειδικοί που πιστεύουν ότι πρέπει να βρούμε μια εκδοχή της αστυνομίας μεταστρεπτικής περιπολίας σε διάφορους κόσμους για ύποπτη δραστηριότητα.

Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης VR απασχολούν ομάδες συντονιστών για να βεβαιωθούν ότι η εμπειρία σας στο metaverse είναι ασφαλής και ευχάριστη. Έχουν επίσης ενσωματωμένα εργαλεία στα οποία μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση για να δημιουργήσετε τον δικό σας εικονικό ασφαλή χώρο. Φυσικά, μπορείτε πάντα να αφαιρέσετε τα ακουστικά σας εάν, σε οποιοδήποτε σημείο, αισθάνεστε άβολα.

Η γνώμη του Al Olama’, ωστόσο, είναι ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέμβουν και να δημιουργήσουν νέους νόμους για την προστασία των ανθρώπων στο μετασύμπαν. Όπως επισημαίνει, υπάρχουν ήδη νόμοι στο Διαδίκτυο για την πρόληψη πραγμάτων όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η παιδική πορνογραφία.

Ο Chris Cox, ο Chief Product Officer της Meta, μίλησε για τη σημασία της αυξημένης ασφάλειας μετασυμπτωμάτων, λέγοντας ότι όταν πρόκειται για το metaverse, πρέπει να υπάρχουν διεθνή πρότυπα. Καθώς το μετασύμπαν μεγαλώνει και γίνεται πιο δημοφιλές, πιστεύει ότι τελικά θα δούμε ένα σύστημα αξιολόγησης για διαφορετικούς κόσμους. «Πιθανότατα θα υπάρχει κάτι σαν ένα σύστημα αξιολόγησης, το οποίο έχουμε για ταινίες, έχουμε για μουσική, έχουμε για άλλους τύπους περιεχομένου, έτσι ώστε ένας γονέας ή ένας νέος να έχει κάποια αίσθηση του ποιοι είναι οι κανόνες στο περιβάλλον τους» είπε ο Cox.

Το ενδιαφέρον με το μετασύμπαν είναι ότι αποτελείται από πολλούς κόσμους. Με διαφορετικές επωνυμίες και βιομηχανίες να δημιουργούν τα δικά τους εικονικά περιβάλλοντα σε σχεδόν καθημερινή βάση, ένα αποκλειστικό σύστημα αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι ιδανικό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν με τι ασχολούνται πριν εισέλθουν στο μετασύμπαν.

Ο Al Olama δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση για τα εγκλήματα στο μετασύμπαν. Βλέπουμε επίσης εταιρείες να επανεξετάζουν τις δικές τους πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων για να συμπεριλάβουν πιθανώς τη συμπεριφορά των εργαζομένων σε εικονικούς χώρους.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι πλατφόρμες κοινωνικής εικονικής πραγματικότητας και οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυτές τις συνεχείς ανησυχίες. Καθώς η ιδέα του μετασύμπαντος και της ψηφιακής αδελφοποίησης γίνεται πιο δημοφιλής, αυτού του είδους οι συζητήσεις θα γίνουν πιο συνηθισμένες.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.