Η Meta παρουσιάζει τα 3D Avatars

Η Meta παρουσίασε το 3D avatars για το Facebook, το Instagram και το Messenger

by vrblog
63 views

Η Meta παρουσίασε το 3D avatars για το Facebook, το Instagram και το Messenger. Τα 3D avatars μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εικόνα προφίλ, σε αναρτήσεις και σε αυτοκόλλητα.  Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, εισήγαγε εικονικά τρισδιάστατα avatars για Ινδούς χρήστες. Τα avatars θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες και στις τρεις πλατφόρμες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Messenger και Instagram.

Το ενδιαφέρον σημείο είναι ότι αυτά τα avatars δεν θα μπορούν μόνο να  χρησιμοποιηθούν σε φωτογραφίες προφίλ, αλλά και στα αυτοκόλλητα και στις αναρτήσεις στις κύριες ροές πληροφοριών. Είναι η πρώτη φορά που Ινδοί χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των avatars στο Facebook και το Messenger.  Η Meta εισάγει για πρώτη φορά αυτά τα avatars στο Instagram παγκοσμίως. Τα avatars μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες του Instagram στα Stories και σε απευθείας μηνύματα. Ωστόσο, δεν θα λειτουργούν ως εικόνα προφίλ σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εκτός από το Facebook. Έχει περάσει καιρός από τότε που τα εικονικά avatars χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικά μηνύματα για επικοινωνία μέσω αυτοκόλλητων ή σε εικόνες προβολής.

Το memoji της Apple παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2018. Χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα (AR) για τη χαρτογράφηση του προσώπου του χρήστη και επιτρέπει την προσαρμογή των αξεσουάρ, των αποχρώσεων του δέρματος και άλλων για τη δημιουργία μιας εικονικής φιγούρας. Τα τρισδιάστατα avatars του Facebook επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν εικονικά είδωλα στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων του. Αυτή είναι μια νέα αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Η Data.ai δημοσίευσε μια αναφορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υπογραμμίζοντας την εκρηκτική υιοθέτηση εικονικών avatar στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Δήλωσε ότι η υιοθέτηση τρισδιάστατων avatars και η χρήση αυξήθηκαν κατά 60% το 2021.

Ενώ η χρήση τρισδιάστατων avatars στην Ινδία βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, οι ανεξάρτητες εφαρμογές 3D avatar είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Ωστόσο, αυτές οι αυτόνομες εφαρμογές εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούνται ευρέως, σύμφωνα με την έκθεση Data.ai, η οποία ισχυρίζεται ότι οι αυτόνομες εφαρμογές κοινωνικών μέσων για εικονικά avatars έλαβαν 38 εκατομμύρια λήψεις το 2021. Τα εικονικά avatars της Meta έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια γέφυρα μεταξύ Facebook, Instagram και Metaverse.

Ο διευθυντής της Meta Manish Chopra στην Ινδία ανέφερε ότι η εισαγωγή εικονικών 3D avatars  και μια ποικιλία επιλογών έχουν σκοπό να αναπαραστήσουν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του πραγματικού κόσμου στο Μετασύμπαν.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.