ARThentix: Διατηρώντας το Πραγματικό

Η ARThentix σας σώσει από την αγορά ψεύτικων αθλητικών παπουτσιών

by vrblog
60 views

Η ARThentix χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να σας σώσει από την αγορά ψεύτικων αθλητικών παπουτσιών.Η τεχνολογία της εταιρείας βασίζεται επίσης στο blockchain για να επαληθεύσει εάν τα ζεύγη είναι νόμιμα ή όχι.

Τα πλαστά αθλητικά παπούτσια έχουν ήδη δημιουργήσει μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και αυτή η τάση μόνο αυξάνεται.Καθώς μάρκες όπως η Nike και η Adidas συνεχίζουν να φτιάχνουν περιζήτητα ζευγάρια, οι κατασκευαστές απομιμήσεων δεν φαίνεται να έχουν σχέδια να επιβραδύνουν σύντομα. Μόλις τον Αύγουστο, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ στο Τέξας κατέσχεσε πλαστά αθλητικά παπούτσια Dior x Air Jordan 1 αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος μιας αποστολής που περιελάμβανε περισσότερα από 1.800 ζευγάρια περιορισμένης έκδοσης συνεργασίας μεταξύ του πολυτελούς οίκου μόδας και της Nike.

Αν και αυτή η κατάσχεση ήταν αναμφισβήτητα κέρδος τόσο για τις επωνυμίες όσο και για τους καταναλωτές, καθώς και για την ομοσπονδιακή υπηρεσία CBP, εξακολουθούν να υπάρχουν άσεμνες ποσότητες παράνομων εμπορευμάτων που ξεφεύγουν — και αυτό μπορεί να φτάσει στα χέρια των αγοραστών, ανεξάρτητα από το αν το επιλέξουν να τα αγοράσουν συνειδητά ή όχι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον χώρο των sneaker, όπου η αγορά μεταπώλησης αποτιμάται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και, επιπλέον, αναμένεται να φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Ευτυχώς, υπάρχουν μεγάλες και μικρές εταιρείες που προσπαθούν να μετριάσουν τον αριθμό των ψεύτικων αθλητικών παπουτσιών που καταλήγουν να πωλούνται στους καταναλωτές. Ένα από αυτά είναι η ARThentix, μια startup με έδρα τον Καναδά που κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί ένα μείγμα επαυξημένης πραγματικότητας και τεχνολογίας blockchain για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επαληθεύσουν ότι τα ολοκαίνουργια, μεταχειρισμένα ζευγάρια τους είναι όντως αυθεντικά πριν καν τα αγοράσουν. Ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος είναι απλός: Το ARThentix συνεργάζεται με λιανικά καταστήματα για να τοποθετήσει ετικέτες Πιστοποιητικού Αυθεντικότητας (COA) στα παπούτσια πριν από την πώληση και, στη συνέχεια, ο αγοραστής μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή iOS ή Android για να τα σαρώσει και να δει ένα μήνυμα σε επαυξημένη πραγματικότητα που τους επιτρέπει να γνωρίζουν ότι το ζευγάρι τους είναι νόμιμο.

ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΟ AR

Στα παρασκήνια, η ARthenix και τα καταστήματα που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα επαλήθευσης της χτίζουν μια βάση δεδομένων που υποστηρίζεται από blockchain, όπου μπορούν να εισάγουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για κάθε επικυρωμένο sneaker, όπως το όνομα στυλ, το μέγεθος και έναν σειριακό αριθμό. Αυτό είναι το κλειδί γιατί είναι αυτό που διατηρεί τις ετικέτες της ARThentix ασφαλείς και απαλλαγμένες από πιθανές απομιμήσεις.

ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ για να κρατήσει ΑΣΦΑΛΗ την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ SNEAKER.”

Σε αντίθεση με τις φυσικές ετικέτες που τοποθετεί η StockX στα «επαληθευμένα αυθεντικά» αθλητικά παπούτσια της, τα οποία δεν έχουν λειτουργικό σκοπό βάσει δεδομένων, το ARThentix δεν μπορεί να αντιγραφεί, καθώς κάθε ένα έχει πληροφορίες συνδεδεμένες μαζί τους όταν σαρώνεται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Έτσι, ακόμα κι αν ένας κακός ηθοποιός καταφέρει να κλωνοποιήσει μια ετικέτα ARthentix για να την χτυπήσει σε ένα ζευγάρι ψεύτικα και να προσπαθήσει να ξεγελάσει έναν αγοραστή, το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να ανιχνεύσει ότι το ίδιο το COA είναι πλαστό.

Επιπλέον, οι ετικέτες που δεν παραβιάζονται μπορούν να μεταφέρουν ψηφιακά ιστορικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του πωλητή, της τοποθεσίας και της τιμής στην οποία έχει πουληθεί το αθλητικό παπούτσια στο παρελθόν. Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό που θέλει να επιτύχει η ARThentix, επίσης, είναι ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε καν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της, εκτός και αν έχετε αγοράσει ένα sneaker από έναν από τους συνεργάτες της — θεωρητικά, αυτό θα δημιουργήσει ένα δίκτυο αξιόπιστων αγοραστών και πωλητές, καθώς τα πραγματικά στοιχεία σας επισυνάπτονται στην εφαρμογή και στις ίδιες τις ετικέτες COA. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ARThentix λέει ότι η κύρια εστίασή της είναι να συνεργαστεί με μεταπωλητές αθλητικών παπουτσιών που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή και εμπιστοσύνη για τον έλεγχο της ταυτότητας των sneakers.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Αρχικά, η εταιρεία συνεργάζεται με καταστήματα όπως το Urban Necessities στο Λας Βέγκας και το Stay Fresh up στον Καναδά, τα οποία θα ξεκινήσουν να πωλούν ζεύγη με τεχνολογία ARThentix. Ο Norm Lai, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Arthentix, δήλωσε στο Input σε συνέντευξή του ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εταιρεία του θέλει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επαλήθευσης και όχι ελέγχου ταυτότητας. Το τελευταίο, είπε, θα εξακολουθεί να εξαρτάται πλήρως από τους λιανοπωλητές με τους οποίους συνεργάζεται η ARthenix, που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνοι για την επιθεώρηση κάθε πτυχής των αθλητικών παπουτσιών και τη διασφάλιση της αυθεντικότητάς τους προτού καταλήξουν επάνω τους οι ετικέτες COA της εταιρείας.

«Για εμάς, είναι να εξασφαλίσουμε και να δημιουργήσουμε κάτι που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιγράψουν», είπε ο Λάι. “Δεν επιτρέπουμε απλώς σε κανέναν να εγγραφεί. Ελέγχουμε κυριολεκτικά τους πάντες. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είναι απλώς μια επιχείρηση να βγάλεις χρήματα. Είναι μια επιχείρηση να κρατάς ασφαλή την κοινότητα των sneaker.” Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι η μακροπρόθεσμη ιδέα είναι να ενσωματωθούν περισσότερα καταστήματα μεταπώλησης και να μετατραπεί το ARThentix σε ένα απρόσκοπτο και βελτιωμένο οικοσύστημα επαλήθευσης που δεν υπάρχει σήμερα στη βιομηχανία sneaker.

Οι κύριοι παίκτες στον χώρο μεταπώλησης — GOAT, StockX και eBay — όλοι έχουν τις δικές τους μεθόδους επαλήθευσης και ελέγχου ταυτότητας αθλητικών παπουτσιών και η ARthentix δεν τα βλέπει ως ανταγωνιστές αλλά μάλλον ως προοπτικές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την τεχνολογία της. “Δεν είμαστε απειλή”, είπε ο Lai σχετικά με το πού βλέπει το ARthentix να ταιριάζει σε σχέση με αυτές τις άλλες μάρκες. “Αν μη τι άλλο, είμαστε ένα συμπλήρωμα σε αυτό που κάνουν, οπότε συνεργαζόμενοι με οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες είμαστε σίγουρα ανοιχτοί.” Είπε ότι ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί τελικά με τη βοήθεια της κοινότητας των sneaker, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων όπως ο Jaysse Lopez και ο Aleix Dai, ιδρυτές των Urban Necessities και Stay Fresh, αντίστοιχα.

Ο Lai τόνισε ότι παρόλο που η ARThentix θα κερδίσει χρήματα από καταστήματα λιανικής που επιλέγουν να υιοθετήσουν την τεχνολογία blockchain και AR — είπε, «Χρεώνουμε στους αντιπροσώπους μόνο μια μικρή αμοιβή ανά ζεύγος», αυτό που η εταιρεία και οι αρχικοί συνεργάτες της ελπίζουν να αναπτύξουν είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να γίνει πανταχού παρόν και να υιοθετηθεί ευρέως. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που θα είναι το δύσκολο κομμάτι, ωστόσο — να συνεργαστούν όλοι στη βιομηχανία με τον ίδιο στόχο στο μυαλό. Ούτε η ARThentix είναι η μόνη εταιρεία που θέλει να διεισδύσει στην αγορά των sneaker επαλήθευσης και ελέγχου ταυτότητας, καθώς έχουμε δει άλλες startups όπως η Entrupy να επιδεικνύουν συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουν πλαστά.

Ο χρόνος θα δείξει εάν η ARThentix είναι αρκετά συναρπαστική για να προσελκύσει περισσότερες υπηρεσίες μεταπώλησης ως συνεργάτες. Προς το παρόν, όμως, τουλάχιστον η εταιρεία προσπαθεί να ταρακουνήσει έναν κλάδο που ουσιαστικά εκλιπαρεί για βοήθεια – ειδικά καθώς οι απομιμήσεις πλησιάζουν όλο και περισσότερο τα πραγματικά σχέδια και καθώς περισσότερα ζεύγη μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών ιδιοκτητών. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιωθείς ότι το παιδί που ξοδεύει 400 δολάρια σε ένα ζευγάρι Yeezys δεν θα ξεγελαστεί», είπε ο Λάι. «Αυτός είναι [ο στόχος μας] πρώτα και κύρια».

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.