Το Artemis I της NASA ζωντανά σε VR

Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την εικονική πραγματικότητα

by vrblog
212 views

Τον ερχόμενο Αύγουστο, η NASA θα εκτοξεύσει το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion CM-002 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Ακρωτήριο Canaveral της Φλόριντα, που αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δοκιμαστικών πτήσεων για το Πρόγραμμα Artemis. Ο στόχος της αποστολής είναι να πιστοποιήσει ότι το διαστημικό σκάφος Orion και το όχημα εκτόξευσης Space Launch System είναι ικανό για επανδρωμένες πτήσεις, με την ελπίδα να επιστρέψει η ανθρωπότητα στη Σελήνη μέχρι το 2024.

Σαν να μην ήταν ήδη αρκετά συναρπαστικό, το στούντιο παραγωγής Felix & Paul συνεργάζεται με το Meta Quest και κανάλια διανομής σε όλο τον κόσμο για να μεταδώσουν ζωντανά την επερχόμενη εκτόξευση σε 8K, 360 μοιρών Εικονική Πραγματικότητα VR. Η καθηλωτική ζωντανή ροή θα είναι προσβάσιμη στους Χώρους του Horizon Worlds, στο Facebook 360 μέσω της σελίδας Space Explorers στο Facebook, σε πλατφόρμες ροής 5G 360 μοιρών σε επιλεγμένες τοποθεσίες και σε μια ποικιλία από θόλους και πλανητάρια.

«Οι αποστολές Apollo μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο σε μαύρο και άσπρο, αλλά η γενιά της Artemis θα βιώσει τις επερχόμενες αποστολές στη Σελήνη και τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη, με έναν καθηλωτικό και βιωματικό τρόπο», δήλωσε ο Felix Lajeunesse, συνιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της Felix & Paul Studios.” Αυτή η πρώτη καθηλωτική ζωντανή ροή είναι μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής μας, η οποία ξεκίνησε με τη σειρά μας Space Explorers, για να φέρει το κοινό στο επόμενο τεράστιο άλμα της ανθρωπότητας στην ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος».

Η ομάδα της Felix & Paul είναι η ίδια ομάδα πίσω από το Space Explorers: The ISS Experience, μια βραβευμένη με Emmy σειρά 360 μοιρών που γυρίστηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Σε συνεργασία με τη NASA, κάθε επεισόδιο προσφέρει μια άνευ προηγουμένου ματιά στις ζωές των αστροναυτών που εργάζονται στον διαστημικό σταθμό, οι οποίοι είναι το καστ των ηθοποιών, το πλήρωμα και οι σκηνοθέτες.

Το στούντιο κατασκεύασε ακόμη και μια προσαρμοσμένη κάμερα 360 μοιρών που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε περιβάλλον μηδέν g, επιτρέποντάς τους να απαθανατίσουν έναν διαστημικό περίπατο σε VR για πρώτη φορά. Η κυκλοφορία του Artemis 1 έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος για τον Αύγουστο. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δράση ζωντανά σε VR μέσω του Venues in Horizon Worlds, Facebook 360 και επιλεγμένες πλατφόρμες ροής 360 μοιρών.

Πηγή: NASA / KYLE MELNICK

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.