Εικονικό Λεωφορείο σας ξεναγεί στην Αρχαία Ρώμη

Ταξιδέψτε 2.000 χρόνια πίσω στο χρόνο με το Λεωφορείο Εικονικής Πραγματικότητας!

by vrblog
80 views

Όποιος είπε ότι το ταξίδι στο χρόνο δεν ήταν δυνατό δεν έχει ακούσει για το Virtual Reality Bus, ένα όχημα μεταφοράς 16 επιβατών, διαθέσιμο από την Invisible Cities, μια νέα startup με έδρα την Ιταλία, που ξεκίνησε μια νέα τουριστική εμπειρία βασισμένη σε μια περιήγηση με λεωφορείο εικονικής πραγματικότητας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D για να σας μεταφέρει σε μια διαδρομή 30 λεπτών στην Αρχαία Ρώμη κατά την περίοδο της ακμής της.

Αυτό που κάνει αυτή τη συναρπαστική εμπειρία τόσο μοναδική είναι ότι το λεωφορείο χρησιμοποιεί πολλές καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης 8 διαφανών τηλεοράσεων OLED (55″ LG πάνελ) που επικαλύπτουν την εξωτερική θέα του λεωφορείου με πληροφορίες και βίντεο. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες και λογισμικό, το λεωφορείο μπορεί να διατηρήσει και να επικαλύψει την εικόνα στον πραγματικό κόσμο έξω.

Δηλαδή, δεν υπάρχουν ακουστικά αλλά οι μεγάλες διαφανείς οθόνες OLED 4K που είναι εγκατεστημένες μπροστά από κάθε παράθυρο του λεωφορείου προσφέρουν καθηλωτικό 3D περιεχόμενο.  Χρησιμοποιώντας τις κουρτίνες που είναι προσαρτημένες σε κάθε εικονικό παράθυρο, αυτό το μαγικό σχολικό λεωφορείο σας τηλεμεταφέρει πίσω στο χρόνο στην αρχαία Ρώμη. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στους επιβάτες. Όταν ανοίγουν οι κουρτίνες οι επιβάτες βλέπουν μια σύγχρονη θέα της πόλης. Όταν κλείνουν μεταφέρονται αμέσως 2.000 χρόνια πίσω στο παρελθόν, στην αρχαία Ρώμη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ταξίδι με το λεωφορείο εικονικής πραγματικότητας δεν είναι απλώς μια οπτική εμπειρία. Το VR Bus ενσωματώνει και άλλα στοιχεία για να αναβαθμίσει την εμπειρία: εκτός από τις οθόνες OLED 4K, το λεωφορείο είναι επίσης εξοπλισμένο με Επιταχυνσιόμετρο 3 αξόνων, Μαγνητόμετρο, Ταχυμετρία και Λέιζερ, που κάνουν δυνατή την καταγραφή και αποτύπωση κάθε ήχου χτυπήματος, στροφής και ταχύτητας κατά την κίνηση του λεωφορείου και της ενσωμάτωσής τους στην εικονική εμπειρία. Τα ψηφιακά ηχεία που είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό του λεωφορείου προσφέρουν μια ρεαλιστική εμπειρία ήχου που σας κάνει να νομίζετε ότι οδηγείτε περνώντας μέσα από ένα πλήθος αρχαίων Ρωμαίων. Επίσης ένα δίκτυο μικρών αεραγωγών προσφέρει μυρωδιές όπως λιβάνι, μύρο, κάρβουνο, ξύλο Guaita, σημύδα και Βέτιβερ καθώς περνάτε από τους αρχαίους Ναούς καθώς και νότες από αλδεΰδες, αστικό μόσχο και κύμινο καθώς περνάτε από το Κολοσσαίο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Roberto Gualtieri, το VR Bus θα επιτρέψει στους επισκέπτες να εμβυθιστούν κυριολεκτικά στην ιστορία της Ρώμης. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία που θα προσφέρει στους τουρίστες και στους κατοίκους της Ρώμης μια εμπειρία ανακάλυψης του παρελθόντος της Ρώμης. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το Virtual Bus είναι ένα ηλεκτρικό λεωφορείο, επομένως είναι απολύτως βιώσιμο!

Οι ξεναγήσεις Invisible Cities VR Bus έχουν διάρκεια 30 λεπτά και πραγματοποιούνται κάθε 40 λεπτά. Πραγματοποιούνται στην Ιταλική γλώσσα ενώ υπάρχει διαθέσιμη μετάφραση και στα Αγγλικά. Τα εισιτήρια κοστίζουν 16 ευρώ και μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά ή στο περίπτερο εισιτηρίων στο Trajan’s.

Επιμέλεια: Bobby Carlton 

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.