Το Harvard Business School φιλοξένησε ένα Reunion σε VR

Είναι οι συναντήσεις επανασύνδεσης των κολλεγίων δύσκολο να πραγματοποιηθούν στο metaverse;

by vrblog
52 views

Όταν η τάξη αποφοίτησης του 2017 από το μάθημα Advanced Management του Harvard Business School αποφάσισε να οργανώσει ένα reunion, τη συνάντηση επανασύνδεσής τους, για τον Δεκέμβριο του 2021, είχαν να αντιμετωπίσουν διάφορα θέματα όπως: τις άδειες από την εργασία που θα έπρεπε να πάρουν οι συμμαθητές τους, τα εισιτήρια και τα ξενοδοχεία που έπρεπε να κλείσουν και διάφορους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του COVID-19.  Έτσι η ομάδα σχεδιασμού του reunion πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει την εκδήλωση εικονικά μέσω της πλατφόρμας VR Mesmerise.

Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ Sean West, ο οποίος συμμετείχε στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Mesmerise, διοργάνωσε μια ψηφιακή εκδήλωση στην οποία θα έπαιρναν μέρος 90 απόφοιτοι του Χάρβαρντ από 28 χώρες. Η εκδήλωση αυτή συνδυάστηκε επίσης με την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην καθηγητή τους, Ramsay Gulati.

Οι πρώην συμμαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση χρησιμοποιώντας ένα ακουστικό Meta Quest VR με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Mesmerise. Αρχικά τους υποδέχτηκε ο Gulati που τους χώρισε σε δύο ξεχωριστές ομάδες των 45 ατόμων και πέρασε μισή ώρα μαζί τους. Μετά όλοι πέρασαν στην ψηφιακή πλατεία του Mesmerise για να συνομιλήσουν, να αναπολήσουν τα παλιά και να δικτυωθούν στο εικονικό περιβάλλον. Η διάρκεια του reunion προγραμματίστηκε για 90 λεπτά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα κουραζόταν κανείς από τη χρήση των ακουστικών VR.

Ωστόσο, όλοι μπορούσαν να εισέλθουν ξανά στο εικονικό περιβάλλον ή ακόμη και να κρατήσουν επαφή με τους συμμαθητές τους με τον παλιομοδίτικο τρόπο. Σύμφωνα με τον West, η τεχνολογία VR πρόσφερε σε αυτόν και στους συμμαθητές του τη μοναδική ευκαιρία να επανασυνδεθούν προσωπικά, χωρίς την ταλαιπωρία των συμβατικών ταξιδιών. Όπως είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Business Insider: «Κανείς δεν χρειάστηκε να λείψει από τη δουλειά του. Κανείς δεν αντιμετώπισε εμπόδια λόγω του ότι δεν μπορούσε να πάρει βίζα και κανείς δεν αντιμετώπισε θέματα με τον COVID». Ο West εξήγησε επίσης πώς κανείς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το jet lag ή το κόστος του ταξιδιού, κάτι που ήταν μεγάλο μπόνους!

Σύμφωνα με τον West η συνάντηση στο Metaverse έμοιαζε περισσότερο με την πραγματική επανένωση στη φυσική ζωή από ότι μια κλήση στο Zoom. «Στην εικονική πραγματικότητα, μόλις έφτασαν οι συμμετέχοντες στο Mesmerise’s digital plaza ήταν όπως στην πραγματική ζωή». Ο West πιστεύει ότι το Metaverse είναι αναπόφευκτο και είναι απλώς θέμα χρόνου έως ότου οι εικονικές επανασυνδέσεις γίνουν κάτι συνηθισμένο.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.