Εκπαιδευτικές Εφαρμογές της Lighthouse

Η εταιρεία Ligthhaus Inc. εξειδικεύεται σε εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας VR για Εκπαιδευτικούς σκοπούς

by vrblog
55 views
 VR CPR

Η VR CPR είναι μια εκπαιδευτική εμπειρία που διδάσκει βασικές δεξιότητες CPR που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση. Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, ο όρος CPR σημαίνει τη βασική υποστήριξη ζωής, γνωστή και ως Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ΚΑΡ.Π.Α. Αφορά τη χορήγηση θωρακικών συμπιέσεων και αναπνευστικών εμφυσήσεων σε θύμα που έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει, δηλαδή έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Σε μια από τις μεγαλύτερες μελέτες εκπαίδευσης CPR με βάση την εικονική πραγματικότητα, οι μαθητές παρουσίασαν ουσιαστική βελτίωση και είπαν ότι ήταν απίστευτα ρεαλιστική και συναρπαστική.

The Stanford Virtual Heart

Φοιτητές ιατρικής και εκπαιδευόμενοι παιδιατρικής προχωρημένου επιπέδου  (υπότροφοι στην καρδιολογία/κριτική φροντίδα) έχουν αποτελέσει το επίκεντρο των προγραμμάτων κλινικής εκπαίδευσης VR και των ερευνητικών μελετών ιατρικής εκπαίδευσης. Το The Stanford Virtual Heart, που αρχικά δημιουργήθηκε για ένα συμπόσιο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, αντιπροσωπεύει μια συνεργασία μεταξύ του The Betty Irene Moore Children’s Heart Centre στο Stanford και το Lighthaus με μερική χρηματοδότηση από το Oculus VR.

Eίναι ένα καινοτόμο βήμα στην ιατρική εκπαίδευση δεδομένου ότι παρέχει στους φοιτητές μια καθηλωτική και διαδραστική συγγενή εμπειρία καρδιάς σε διάφορα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα καθώς και μοναδικές απεικονίσεις VR που συνδυάζονται με τετραδιάστατο χωρικό ήχο.  Η εφαρμογή επιτρέπει στους ασκούμενους ιατρούς να εμβυθίζονται σε ένα VR περιβάλλον με μια εικονική καρδιά και να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις για τη διόρθωση συγγενών ανωμαλιών.

Ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, είπε σχετικά με το The Stanford Virtual Heart ότι «Πρέπει να υπάρχει μια τέτοια εκπαιδευτική δυνατότητα για κάθε μάθημα στην Εκπαίδευση και κάθε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εκεί έξω».

Το 2018 δημιουργήθηκε το Stanford Virtual Heart Pilot Program, που έχει πλέον αναπτυχθεί σε 35 κέντρα σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για εκπαίδευση και κλινική φροντίδα. Τα κέντρα που συμμετέχουν συνεργάζονται σε ερευνητικές μελέτες και παρέχουν ζωτικής σημασίας ανατροφοδότηση για συνεχή ανάπτυξη. Το 2019, λόγω της αυξανόμενης χρήσης του προγράμματος, αναπτύχθηκαν σημαντικές αναβαθμίσεις όπως η έκδοση 2.0, που περιλάμβαναν: απλοποιημένη διεπαφή χρήστη, ακριβείς ρεαλιστικές ροές αίματος (χρωματικά κωδικοποιημένες για να υποδεικνύουν τις ενδοκαρδιακές παρεκκλίσεις) και την προσθήκη ενός οδηγού αναπαραγωγής ήχου για χρήση σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής έρευνας.

Μέσω των συνεργασιών της η Ligthhaus Inc έχει επεκτείνει τις εφαρμογές του προγράμματος The Stanford Virtual Heart πέρα από την αυστηρά Κλινική ή Εκπαιδευτική Ιατρική. Παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία με την Dr. Alison Marsden, ηγέτη στη Βιολογική Μηχανική και δημιουργό της εφαρμογής μοντελοποίησης ροής Simvascular. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα πρόγραμμα μοντελοποίησης ροής VR για χρήση στον προεγχειρητικό σχεδιασμό.

LifeCraft VR

VR Κυτταρική Βιολογία και Επιστήμες

Η εφαρμογή Kυτταρικής Bιολογίας LifeCraft VR αποτελεί την είσοδο σε μια νέα διάσταση της επιστήμης. Με την εφαρμογή αυτή οι μαθητές μαθαίνουν για τα κύτταρα παίρνοντας τον έλεγχο του μικροσκοπίου στο εικονικό περιβάλλον. Αυτό το καθηλωτικό ταξίδι VR σε φυτικά, βακτηριακά και ανθρώπινα (νευρονικά) κύτταρα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εκτελούν κυτταρικές διεργασίες όπως είναι η παραγωγή ενέργειας (ATP) από ένα μόριο πυροσταφυλικού. Αρχικά η εφαρμογή Lifecraft δημιουργήθηκε το 2017  για το «EdSim Challenge» του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ και ήταν μία από τις πέντε φιναλίστ ανάμεσα σε άλλες 250 εφαρμογές.

Το LifeCraft VR παρείχε ένα συναρπαστικό περιβάλλον προκειμένου να δοκιμαστεί η εκπαίδευση VR πριν διανεμηθεί το υλικό VR στο κοινό. Με την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών και λιγότερο δαπανηρών οθονών που τοποθετούνται στο κεφάλι, οι εικονικές κυτταρικές διεργασίες που δημιουργούνται για το Lifecraft συνεχίζουν να παρέχουν στοιχεία για την περαιτέρω ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων VR για τις επιστήμες.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.