Eπανασυνδεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Τα Αντίγραφα Τεχνητής Νοημοσύνης AI του Somnium Space σάς επιτρέπουν να επανασυνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα που έχετε χάσει

by vrblog
156 views

Ποιος θέλει να ζήσει για πάντα? Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι το ατέλειωτο εικονικό τέλος που αντιμετωπίζουμε όλοι, καθώς η συγχώνευση της επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και, φυσικά, του Metaverse, έρχεται να επιδράσει στη μία πτυχή της ζωής που –μέχρι τώρα– ήταν αναπόφευκτη.

Η επιθυμία να επανασυνδεθούμε με ανθρώπους που έχουμε χάσει είναι φυσική και επομένως είναι εξίσου προφανές ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί έχουν αρχίσει να ερευνούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να καλύψουν μια από τις πιο δύσκολες απαιτήσεις, το να φέρουν πίσω τους νεκρούς.

Και τα τελευταία χρόνια, οι ανακαλύψεις στην τεχνολογία έχουν τροφοδοτήσει μια σειρά από προσπάθειες που παρείχαν διάφορες μορφές Εικονικής Αθανασίας από την Εικονική Πραγματικότητα έως την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τώρα διενεργούνται σχέδια που θα επιτρέψουν τη δημιουργία μιας ολόκληρης «Ψηφιακής Μεταθανάτιας ζωής» στο Metaverse, καθώς οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν avatars ενός νεκρού προσώπου και ουσιαστικά να τους επαναφέρουν στη ζωή.

Somnium Space και «live forever»

Το Somnium Space είναι ένας Metaverse κόσμος που διαθέτει την επιλογή «Live Forever», η οποία επιτρέπει σε μια εικονική εκδοχή σας να γίνει αιώνια και να επικοινωνεί με τους αγαπημένους σας ακόμη και μετά τον θάνατό σας. Είναι μια ιδέα που μοιάζει με το Dual, την σατιρική ταινία θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του 2022 με πρωταγωνίστρια την Karen Gillan.

Οι χρήστες που επιθυμούν να ζήσουν ουσιαστικά για πάντα θα πρέπει να υποβάλουν πλήρεις προσωπικές πληροφορίες στο Somnium Space προκειμένου να το πετύχουν. Ο Artur Sychov, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Somnium Space, είπε σε μια συνομιλία με το Vice, «Αν πεθάνω -και έχω συλλέξει αυτά τα δεδομένα- οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν ή τα παιδιά μου μπορούν να μπουν στο metaverse και να κάνουν διάλογο με το avatar μου, με τις πράξεις, με τη φωνή μου. Θα γνωρίσουν το άτομο. Και μπορεί να μην συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για Τεχνητή Νοημοσύνη AI στα πρώτα 10 λεπτά της συνομιλίας με αυτό το άτομο. Αυτή είναι η πρόθεση». Ο Artur Sychov εμπνεύστηκε τη λειτουργία Live Forever μετά από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του από καρκίνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος πιστεύει ότι αγαπημένα πρόσωπα που έχουν πεθάνει θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας μέσω του avatar τους στο Metaverse πολύ καιρό αφότου έχουν φύγει από στην πραγματική ζωή. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε ένα αιώνιο avatar που μπορεί να κινείται, να μιλά και να ενεργεί ακριβώς όπως κάνατε όταν ήσασταν ζωντανοί.

Πώς αποκτάτε πρόσβαση στη λειτουργία Live Forever στο Somnium Space;

Η λειτουργία Live Forever δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Somnium Space. Ωστόσο, το πρώτο βήμα θα είναι η συλλογή και αποθήκευση δεδομένων από οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει. Η εταιρεία metaverse σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εργασίες για τη λειτουργία Live Forever φέτος και οι χρήστες που ενδιαφέρονται να τη δοκιμάσουν πρέπει να επιλέξουν και να πληρώσουν ένα ποσό. Η Somnium Space έχει επίσης συνεργαστεί και επενδύσει στην Teslasuit, μια εταιρεία που δεν έχει καμία σχέση με την Tesla του Έλον Μασκ, η οποία αναπτύσσει μια απτική στολή εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τον Sychov, η στολή δεν θα παρέχει μόνο ηλεκτρικές παρορμήσεις ισοδύναμες με το ανθρώπινο άγγιγμα σε όποιον τη φοράει, αλλά και επιπλέον δεδομένα, χάρη στην παρουσία ενός βιομετρικού σαρωτή ιατρικού επιπέδου που θα παρακολουθεί τα επίπεδα της καρδιάς και του stress. Ο Desmond Frencken, Διευθύνων Σύμβουλος της Teslasuit, δήλωσε: «Το να μπορώ να εκφωνήσω μια ομιλία στον θάνατό σου ήταν στη λίστα μου». Τώρα το κάναμε εφικτό. Είναι ένα πιο οικείο μήνυμα από μια ταινία. Η προβολή είναι τόσο καθαρή και ζωντανή σαν να είσαι εσύ». Το πρώτο σύνολο αντιγράφων τεχνητής νοημοσύνης των χρηστών του Somnium Space, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αντιγραφούν σαν avatars με κινήσεις και βασικές ικανότητες επικοινωνίας, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

H ομορφιά της ιδέας, σύμφωνα με τον Sychov, είναι ότι αυτή η άλλη εκδοχή σας μπορεί να συνεχίσει να εξελίσσεται παράλληλα με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα χρόνια, ακόμα κι αν όλα τα δεδομένα έχουν συλλεχθεί πριν από χρόνια. «Ας πούμε ότι πεθαίνεις ή κάποιος πεθαίνει», εξήγησε ο Sychov. «Με τον ίδιο όγκο δεδομένων που συλλέξαμε για εσάς, με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να σας αναδημιουργούμε όλο και καλύτερα» με την πάροδο του χρόνου. Η προοπτική να έχει πρόσβαση μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας σε τόσα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες της είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Σχετικά με αυτό, ο Sychov είπε ότι γι’ αυτό το Facebook είναι τόσο τρομακτικό. Σε αντίθεση όμως με το Meta, παλαιότερα γνωστό ως Facebook, το Somnium Space δεν κερδίζει χρήματα πουλώντας δεδομένα ανθρώπων σε διαφημιστές.

«Είμαστε ένας αποκεντρωμένος κόσμος», είπε ο Sychov. «Δεν θέλουμε να μάθουμε το όνομά σου. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είσαι». Ο Sychov πιστεύει ότι δημιουργεί ένα πιο υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο που ελπίζει ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να αισθάνονται άνετα όταν στέλνουν απεριόριστες ποσότητες δεδομένων στην εταιρεία για ανάλυση. Η λειτουργία “Live Forever” θα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και η εταιρεία λέει ότι δεν θα συλλέγει δεδομένα για κανέναν, εκτός εάν επιλέξει να πληρώσει για κάτι τέτοιο.

Η εταιρεία ελπίζει να κρατήσει την τιμή όσο το δυνατόν χαμηλότερη —η Somnium Space χρέωνε τους πρώτους χρήστες περίπου 50$ για ένα χρόνο—αλλά ο Sychov προέβλεψε ότι το έντονο κόστος αποθήκευσης δεδομένων θα απαιτεί πάντα κάποια πληρωμή.“Εάν δεν πληρώσετε, δεν θα συλλέξουμε ποτέ ούτε ένα μέρος δεδομένων, γιατί δεν πουλάμε τα δεδομένα σας”, τόνισε. “Έχετε τον έλεγχο”. Όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν θα μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη λειτουργία εγγραφής κατά βούληση, και να ζητούν από την εταιρεία να διαγράψει όλα τα δεδομένα εάν το επιλέξουν.

Ωστόσο ο Sychov ανέφερε ότι όσο περισσότερα δεδομένα συλλέγει το Somnium, τόσο πιο ακριβής θα είναι η άλλη εκδοχή σας στο μέλλον. Αναπόφευκτα και δικαιολογημένα θα υπάρξουν ηθικά ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα να επιτραπεί σε μια εκδοχή ενός εαυτού να συνεχίσει στο διηνεκές. Τι θα γινόταν αν, για παράδειγμα, τα παιδιά ενός αποθανόντος χρήστη του Somnium Space ένιωθαν ότι οδυνηρό να γνωρίζουν ότι θα συνέχιζε να υπάρχει με κάποια μορφή στο μετασύμπαν τους; «Αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να τα λύσουμε με τη νομική μας ομάδα», είπε ο Sychov, «και επίσης με τους χρήστες μας».

Επιμέλεια: Isa Muhammad / Maxwell Strachan

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.