Το AR Drum φέρει επανάσταση στη Μουσική Εκπαίδευση

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τεχνολογία AR να χρησιμοποιείται για σκοπούς μουσικής εκπαίδευσης

by vrblog
45 views
Είστε έτοιμοι να ροκάρετε; 

Το Drum Tutor, μια κορυφαία σχολή ντραμς με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ως μέρος του τρέχοντος προγράμματος μαθημάτων, προσφέροντας στους μαθητές έναν νέο, πιο αποτελεσματικό τρόπο για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους εκτός σκηνής.

Αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονομάζεται Playarlong, επιτρέπει στους μαθητές να χτυπούν μια σειρά από εικονικούς κύβους που προβάλλονται στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας μια συμβατική οθόνη. Το παιχνίδι είναι σχετικά απλό. Όταν ένας κύβος προσγειώνεται στη βάση ενός οργάνου στην οθόνη, ο μουσικός που εκπαιδεύεται χτυπά το αντίστοιχο κρουστό στο ηλεκτρονικό drum kit, ενώ ένας εκπαιδευτικός παρακολουθεί την απόδοσή του χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας.

Το project χρειάστηκε περίπου 9 μήνες για να αναπτυχθεί και επί του παρόντος διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας: Εύκολο, Μεσαίο και Δύσκολο. Το Playarlong προσφέρεται επί του παρόντος ως δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στο Drum Tutor’s orchard, αν και η εταιρεία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AR ως μέρος μελλοντικών εισαγωγικών μαθημάτων ντραμς. «Στο Drum Tutor, καινοτομούμε συνεχώς για να βελτιώσουμε την παιδαγωγική των drum set. Καθώς η τεχνολογία VR και AR συνεχίζουν να εξελίσσονται και να γίνονται πιο προσιτές, ελπίζουμε μια μέρα να υιοθετήσουμε αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις για να παρέχουμε εισαγωγική εκπαίδευση σε αρχάριους και λάτρεις», δήλωσε ο ιδρυτής Chow-Kiat Er. «Ως εκπαιδευτικοί, μπορούμε στη συνέχεια να προσαρμόσουμε τα σχέδια μαθήματός μας για να ενσωματώσουμε δημιουργικές μεθόδους όπως το Playarlong για τη διεξαγωγή μαθημάτων σε πιο απαιτητικά θέματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τεχνολογία AR να χρησιμοποιείται για σκοπούς μουσικής εκπαίδευσης. Ας μην ξεχνάμε και το Magic Keys, μια εκπαιδευτική εφαρμογή για το Meta Quest που διδάσκει πιάνο χρησιμοποιώντας μικτή πραγματικότητα. Ως παρόμοια εφαρμογή με το Playarlong του Drum Tutor, το Magic Keys προβάλλει εικονικές σημειώσεις στον πραγματικό κόσμο που ακολουθείτε μαζί με τη χρήση ενός φυσικού πληκτρολογίου. Καθώς η δημοτικότητα γύρω από την τεχνολογία AR συνεχίζει να αυξάνεται, περιμένουμε να δούμε περισσότερες από αυτές τις εκπαιδευτικές μουσικές εμπειρίες.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.