Γκαλερί Εικονικής Πραγματικότητας VR

Πώς μπορεί κανείς να δει από κοντά έργα τέχνης των Rembrandt & Van Gogh που έχουν κλαπεί;

by vrblog
70 views

Τον Οκτώβριο του 1969, ένα έργο τέχνης του Michelangelo Merisi da Caravaggio εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το παρεκκλήσι του San Lorenzoin Palermo στη Σικελία. Το 1990, δύο άνδρες που υποδύονταν τους αστυνομικούς έκλεψαν 13 έργα τέχνης από το Μουσείο Isabella Stewart Gardner στη Βοστώνη, που συμπεριλάμβαναν αρκετούς πίνακες και σκίτσα του Rembrandt. 10 χρόνια αργότερα, εκλάπη από το μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης στην Αγγλία το View of Auvers-sur-Oise του Cezanne.

Αυτές οι κλοπές έργων υψηλής τέχνης έχουν γίνει συνηθισμένες στον κόσμο της Τέχνης. Γι’ αυτό το λόγο μια εταιρεία αποφάσισε να αντεπιτεθεί εναντίον των κλεφτών χρησιμοποιώντας τη δύναμη της σύγχρονης Τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας VR. Το The Stolen Art Gallery (Μουσείο Κλεμμένης Τέχνης) είναι μια μοναδική εφαρμογή VR από τη βραζιλιάνικη εταιρεία τεχνολογίας Compass UOL, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επισκεφθούν μια εικονική γκαλερί τέχνης που αποτελείται αποκλειστικά από κλεμμένα έργα παγκοσμίου φήμης από καλλιτέχνες όπως οι Caravaggio, Cezanne, Manet, Rembrandt και Van Gogh.

Η εκπαιδευτική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας VR επιτρέπει στους χρήστες να δουν από κοντά 5 κλεμμένους πίνακες από τους πιο πάνω καλλιτέχνες.  Χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο avatar, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με κάθε έργο τέχνης χρησιμοποιώντας μια ποικιλία χρήσιμων εργαλείων. Με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού μπορούν να επιθεωρήσουν τα έργα από κοντά. Υπάρχει επίσης και εικονικός ξεναγός που παρέχει πρόσθετες πληροφορίες για κάθε πίνακα. 

«Αρχικά όταν σκεφτήκαμε το περιβάλλον του μουσείου, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι παρόμοιο με ένα τυπικό μουσείο: φανταχτερό κτίριο με πολύ περιεχόμενο γύρω από τα έργα τέχνης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Compass, Alexis Rockenbach. «Καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια εντελώς διαφορετική, μινιμαλιστική προσέγγιση, όπου οι επισκέπτες είναι στον σκοτεινό εικονικό χώρο και το μόνο πράγμα που προσέχουν πραγματικά είναι το έργο τέχνης». Τέτοιου είδους εξερεύνηση, που βοηθά στην αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους για ένα συγκεκριμένο έργο, που δεν μπορεί να γίνει στον φυσικό κόσμο, είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που θα δούμε το επόμενο διάστημα. 

Το The Stolen Art Gallery είναι τώρα διαθέσιμο σε VR στο Meta Quest. Οι χρήστες πρέπει να κάνουν εγγραφή αλλά η πρόσβαση είναι δωρεάν. Η εμπειρία είναι επίσης διαθέσιμη σε 2D μέσω συμβατών συσκευών iOS και Android. Η εφαρμογή αυτή τη στιγμή υποστηρίζει δύο γλώσσες: Αγγλικά και Πορτογαλικά.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.