Η Κίνα φτιάχνει το δικό της Metaverse

Η Tencent της Κίνας σχηματίζει μονάδα XR για να φτιάξει το δικό της Metaverse

by vrblog
43 views

Η Tencent, η πολυεθνική με έδρα την Κίνα, γνωστή για το WeChat και μια σειρά παιχνιδιών για κινητά, φέρεται να απευθύνθηκε στο προσωπικό που δημιουργούσε μια μονάδα αφιερωμένη στην κατασκευή των XR προσφορών της. Όπως αναφέρει το Reuters, η Tencent φέρεται να είπε στο προσωπικό για τον επίσημο σχηματισμό μιας μονάδας που θα έχει ως αποστολή τη δημιουργία της επιχείρησης XR, η οποία λέγεται ότι περιλαμβάνει έργα λογισμικού και υλικού. Η εσωτερική μονάδα XR υποτίθεται ότι κυκλοφόρησε με μυστικότητα νωρίτερα φέτος.

Ο Chief Technology Officer της Tencent Games Global, Li Shen, λέγεται ότι θα είναι επικεφαλής της μονάδας και θα είναι μια πτέρυγα του επιχειρηματικού της ομίλου Interactive Entertainment. Λέγεται επίσης ότι η εταιρεία στοχεύει να προσλάβει πάνω από 300 μέλη του προσωπικού για να καλύψει διάφορους ρόλους XR. Η έκθεση υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tencent, Pony Ma, θεωρεί τη μονάδα XR ως ένα έργο πάθους, υπογραμμίζοντας τη σημασία του metaverse, βαφτίζοντάς το, το 2020 ως «πραγματικό διαδίκτυο». Η Tencent δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις πληροφορίες που φέρονται στην έκθεση.

Αυτό ακολουθεί τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση από την Tencent, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο. Εκείνη την εποχή, ειπώθηκε ότι η εταιρεία με έδρα το Shenzhen θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της μεταξύ 10%-15% μόνο φέτος. Τουλάχιστον εντός της Κίνας, φαίνεται ότι η Tencent θέλει πρωτίστως να ανταγωνιστεί τη μητρική εταιρεία του TikTok ByteDance, η οποία απέκτησε τον κινεζικό δημιουργό ακουστικών VR Pico Interactive για περίπου 775 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο του 2021.

Ωστόσο, με το ByteDance να ρίχνει εκατομμύρια στην υποστήριξη προγραμματιστών VR, είναι σαφές ότι ο στόχος είναι μια ευρύτερη κυκλοφορία στις δυτικές αγορές, με τον ανταγωνιστή της εταιρείας Quest 2, το Pico Neo 3 Link, να είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.