Πως να βρείτε δουλειά στα VR & AR

Η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα αναπτύχθηκαν και είναι υπεύθυνες για μερικές από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στη σύγχρονη τεχνολογία

by vrblog
37 views

Αυτό που ξεκίνησε κυρίως ως τεχνολογία για τις εταιρείες παιχνιδιών εξαπλώνεται στο λογισμικό, τις φορητές συσκευές, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, το λιανικό εμπόριο, τον στρατό των ΗΠΑ και αλλού. Η εικονική πραγματικότητα συνήθως βασίζεται σε έναν χρήστη που φοράει κάποιο είδος συσκευής, όπως κράνος ή γυαλιά, για να αλληλεπιδράσει με έναν εικονικό κόσμο, ενώ η επαυξημένη πραγματικότητα επιχειρεί να προσφέρει μια εικονική εμπειρία που συνδυάζεται με τον πραγματικό κόσμο, βελτιώνοντας αυτό που βλέπετε, ακούτε και αισθάνεστε.

Για παράδειγμα, τα ακουστικά Oculus Rift και Vive είναι γνωστές τεχνολογίες VR για gaming. Μια πρώιμη χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας ήταν η πρώτη γραμμή που βλέπετε κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών αγώνων ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η επαυξημένη πραγματικότητα επόμενης γενιάς περιλαμβάνει πράγματα όπως το προσοφθάλμιο τακτικής επαυξημένης πραγματικότητας (TAR) του στρατού για επίγνωση της κατάστασης, το οποίο τελικά θα αντικαταστήσει τα γυαλιά νυχτερινής όρασης και το SixthSense του MIT.

Παρόλο που το VR και το AR είναι ξεχωριστές οντότητες, συχνά εμφανίζονται στις ίδιες συζητήσεις. Μια αναδυόμενη τάση του κλάδου είναι η αναφορά τους σε αυτά συλλογικά ως XR, ή εκτεταμένη πραγματικότητα. Η αγορά της εκτεταμένης πραγματικότητας εκτινάσσεται στα ύψη. Σύμφωνα με το Statista, το μέγεθος της αγοράς ήταν περίπου 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, αλλά αναμένεται να φθάσει τα 215 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2021. Αν και οι εταιρείες έχουν αφιερώσει αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη και τη βελτίωση αυτής της τεχνολογίας, η ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες XR γνωρίζει μεγάλη άνοδο καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες εισέρχονται σε αυτήν την αγορά. 

Είδη θέσεων εργασίας και μισθοί Στην αγορά εργασίας XR υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη. Οι προγραμματιστές συνήθως συνεργάζονται στενά με σχεδιαστές λογισμικού και ειδικούς 3D, καθώς και με αρχιτέκτονες και μηχανικούς σχεδιασμού που σχεδιάζουν και δημιουργούν το υλικό στο οποίο εκτελείται το λογισμικό XR. Οι μηχανικοί αξιολόγησης συστημάτων δοκιμάζουν αυτά τα συστήματα, βοηθούν στην επίλυση τεχνικών ζητημάτων και συνεργάζονται με τους προγραμματιστές για να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές θα τροποποιηθούν ανάλογα.

Οι διαχειριστές έργων – ένας άλλος χώρος εργασίας στο XR – συντονίζουν και επιβλέπουν ολόκληρες ομάδες ανάπτυξης, διασυνδέονται με άλλες επιχειρηματικές μονάδες και εργάζονται με πελάτες (εάν τα projects δεν πραγματοποιούνται καθαρά εντός της εταιρείας). Έπειτα, υπάρχει ένας ολόκληρος τομέας μάρκετινγκ, πωλήσεων και διανομής που μεταφέρει τα προϊόντα XR στην αγορά και τελικά τα τοποθετεί στα χέρια των πελατών ή γύρω από το κεφάλι τους. Τι κερδίζουν οι επαγγελματίες XR κάθε χρόνο; Αρκετές πηγές αναφέρουν ότι ο αρχικός μέσος μισθός των ΗΠΑ για το XR κυμαίνεται από 75.000$ έως 80.000$ και το ανώτερο άκρο περίπου $200.000. Αλλά αυτό καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρόλων εργασίας. Το Indeed.com αναλύει τους μέσους μισθούς κατά δημοφιλείς τεχνικές θέσεις εργασίας, όπως 91.865 $ για προγραμματιστές, 106.673 $ για προγραμματιστές κινητών και 107.212 $ για μηχανικούς λύσεων. 

Βασικό υπόβαθρο και δεξιότητες Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές θέσεις XR, ας εστιάσουμε στην ανάπτυξη και τη διαχείριση. Οι εργοδότες αναζητούν προγραμματιστές XR με εμπειρία δύο έως τριών ετών στην ανάπτυξη αποκριτικών εφαρμογών, ειδικά στην ανάπτυξη 3D ή/και κινούμενων εικόνων, συνήθως εντός ομάδων μηχανικών Agile Scrum. Ορισμένοι εργοδότες αναζητούν επίσης προγραμματιστές με δεξιότητες σχεδιασμού. Θα χρειαστείτε μέτρια έως προηγμένη επάρκεια σε τουλάχιστον μία πλατφόρμα XR, όπως το Unity, ή αναδυόμενα προϊόντα. Πρέπει επίσης να έχετε υψηλή εξειδίκευση σε C#, C++, Java ή σε παρόμοια γλώσσα. Ανάλογα με το έργο, μπορεί επίσης να χρειαστείτε ένα υπόβαθρο στην καταγραφή κίνησης, την αναγνώριση χειρονομιών, τη δικτύωση, τα μαθηματικά και την προσομοίωση φυσικής.

Προτιμώμενα ή απαιτούμενα προσόντα για τέτοιες θέσεις είναι συχνά ένα πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, στη μηχανική λογισμικού ή ισοδύναμο. Ο διαχειριστής έργου XR (γνωστός και ως επικεφαλής έργου, επικεφαλής καινοτομίας ή διευθυντής όρασης υπολογιστή) θα πρέπει να έχει άφθονη εμπειρία εργασίας σε έργα XR, συχνά ως προγραμματιστής ή μηχανικός που αποφάσισε να μεταβεί στον τομέα της διαχείρισης. Οι εργοδότες αναζητούν άτομα με ισχυρό υπόβαθρο που επιβλέπουν τεχνολογικά έργα γενικά καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξής τους, από την έναρξη μέχρι ένα βιώσιμο προϊόν. Αναζητούν επίσης άτομα με ευρεία γνώση των αναδυόμενων τεχνολογιών, τάσεων και βέλτιστων πρακτικών του κλάδου. Απαιτείται συνήθως πτυχίο στη μηχανική, στην επιστήμη των υπολογιστών ή σε συναφή κλάδο, μαζί με τουλάχιστον πέντε χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Όπως συμβαίνει με όλες τις θέσεις διαχείρισης έργου, απαιτούνται ισχυρές δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, όπως και ισχυρές ηγετικές ικανότητες. Ανεξάρτητα από τη θέση εργασίας που θα επιλέξετε, εάν θέλετε να εργαστείτε για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τον στρατό των ΗΠΑ ή έναν εργολάβο, πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις για άδεια ασφαλείας. Ξεκινώντας Έχετε δεξιότητες προγραμματισμού αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Σκεφτείτε να μάθετε Unity. Διατίθεται ελεύθερα και μπορείτε να παρακολουθήσετε μια σειρά από δωρεάν σεμινάρια και ζωντανή εκπαίδευση από το σπίτι. Πιθανότατα θα χρειαστεί να επενδύσετε σε κάποιο εξοπλισμό, όπως ένα ακουστικό, αλλά αν σας ενδιαφέρει έντονα το XR, το πιθανότερο είναι ότι το έχετε ήδη κάνει. Στη συνέχεια, εξασκηθείτε, εξασκηθείτε, εξασκηθείτε μέχρι να νιώσετε άνετα με την ανάπτυξη XR και δημιουργήστε ένα χαρτοφυλάκιο έργων που προβάλλει τη δουλειά σας.

Ποιος προσλαμβάνει; Η Google, το Facebook, το Snap (Snapchat), η NVIDIA και η HTC είναι μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες XR στην αγορά. Μια αναζήτηση στο LinkedIn Jobs (ένας από τους καλύτερους ιστότοπους για θέσεις εργασίας XR) και στο Indeed.com για “εικονική πραγματικότητα <ρόλος εργασίας>” ή “επαυξημένη πραγματικότητα <ρόλος εργασίας>” στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας – περισσότερες για VR από AR αυτήν τη στιγμή.

Οι περισσότερες από αυτές τις θέσεις βρίσκονται είτε στην Καλιφόρνια είτε στην Ανατολική Ακτή. Αλλά μην υποθέτετε ότι πρέπει να εργάζεστε για μια μεγάλη εταιρεία, η οποία μπορεί να είναι ή όχι στην περιοχή σας – πολλές μικρές εταιρείες ανοίγουν επίσης μια πορεία προς το XR και η εργασία ανεξάρτητων επαγγελματιών αυξάνεται. Φροντίστε να αναζητήσετε μια τοπική ομάδα τεχνολογικών συναντήσεων με επίκεντρο το XR (ή την τεχνητή νοημοσύνη), η οποία μπορεί να είναι μια πολύτιμη πηγή δικτύωσης γενικά, ανοικτές θέσεις εργασίας και έναν τρόπο για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Καλή τύχη με τις επαγγελματικές σας προσπάθειες στο XR.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.