Οι 11 καλύτερες ταινίες για το Metaverse

Εκτός από παιχνίδια, η εφαρμογή διαθέτει μια ποικιλία δυνατοτήτων δικτύωσης

by vrblog
37 views

To Metaverse είναι το σημείο όπου διασταυρώνονται διάφορα είδη τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας, που συνδέονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο εικονικών κόσμων. Ο στόχος ενός metaverse είναι να δημιουργήσει ένα τεχνητό περιβάλλον.

Πολλές εταιρείες χτίζουν τα δικά τους Metaverses, όπως το Horizon Worlds του Facebook, το Mesh της Microsoft και το The Wild. Και η εξαγορά από τη Microsoft της Activision Blizzard, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, έδωσε στον τεχνολογικό όμιλο ένα πλεονέκτημα στην ανάπτυξη του Metaverse του.

Oι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ήταν πάντα πολύ μπροστά από την εποχή τους και παρείχαν μια γεύση από το ψηφιακό μέλλον. Οι ταινίες που αναφέρουν το Metaverse είναι:

  • The Matrix series (1999-2021)
  • Inception (2010)
  • The Thirteenth Floor (1999)
  • eXistenZ (1999)
  • Total Recall (1990)
  • Surrogates (2009)
  • Tron series (1982-2010)
  • Source Code (2011)
  • Ready Player One (2018)
  • Free Guy (2021)
  • Wreck-it Ralph (2012)

1. The Matrix series (1999-2021)

Καμία λίστα που αναφέρεται σε κατασκευασμένες εικονικές πραγματικότητες δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την Τριλογία των ταινιών Matrix. Ενώ άλλες ιστορίες μιλούσαν για εικονικούς κόσμους στο παρελθόν, η τριλογία Matrix έφερε την ιδέα σε ένα ευρύτερο κοινό, με την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας της σειράς το 1999. Ο Keanu Reeves πρωταγωνιστεί ως ο χάκερ Neo, ο οποίος ανακαλύπτει ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που φαίνεται. The Matrix metaverse Στο πλαίσιο του σύμπαντος της σειράς, το Matrix είναι μια προσομοιωμένη πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από μηχανές που μπορούν να αισθάνονται, μετά από έναν πόλεμο με την ανθρωπότητα. Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι μηχανές πέτυχαν την αυτογνωσία και προσπάθησαν να καταλήξουν σε συμφωνία με τις ανθρώπινες κυβερνήσεις για μια ειρηνική συνύπαρξη, που οι άνθρωποι αρνήθηκαν με ακραία προκατάληψη. Στον πόλεμο που ακολούθησε, οι άνθρωποι ήταν απροετοίμαστοι για την ισχύ των μηχανών και μέσα στην απελπισία τους μαύρισαν τον ουρανό με νανίτες, ώστε  να στερήσουν τις μηχανές από την κύρια πηγή ενέργειας τους που ήταν ο Ήλιος. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε καταστροφικές επιπτώσεις στη Γη φέρνοντας παγκόσμιο λιμό και την ταχεία επιδείνωση της βιολογικής ζωής. Καθώς ο πλανήτης είναι εντελώς ακατοίκητος, οι μηχανές αρχίζουν να συλλέγουν ανθρώπους για να παράγουν τη Βιοηλεκτρική τους ενέργεια,  ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους ως μπαταρίες. Για εκατοντάδες χρόνια μετά τον πόλεμο, οι άνθρωποι ανατρέφονται από τη γέννηση μέχρι το θάνατο μέσα σε λοβούς γεμάτους υγρά, χωρίς να γνωρίζουν εντελώς την πραγματική φύση της πραγματικότητάς τους. Οι μηχανές ανέπτυξαν πολλές ενσαρκώσεις του Matrix για να παρέχουν στους ανθρώπους ένα κατασκεύασμα -τον κόσμο όπως τον ξέρουμε- για να αποσπά την προσοχή τους και να γαληνεύει το μυαλό τους. Η σειρά επικεντρώνεται στη μάχη των ανθρώπων για να απαλλαγούν από αυτή τη δουλεία.

2. Inception (2010)

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher Nolan, σκηνοθέτη της τριλογίας Dark Knight, το Inception ακολουθεί έναν κλέφτη, τον Cobb (Leonardo DiCaprio) και την ομάδα του καθώς προσπαθούν να κλέψουν εταιρικά μυστικά χρησιμοποιώντας μια πανίσχυρη τεχνολογία ανταλλαγής ονείρων. Το Metaverse του Inception Στον κόσμο του Inception, η τεχνολογία ανταλλαγής ονείρων αναπτύχθηκε ως στρατιωτικό εργαλείο που επιτρέπει στους στρατιώτες να εξασκούν τεχνικές μάχης χωρίς να υποστούν πραγματική σωματική βλάβη. Οι χαρακτήρες χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για εξίσου κακόβουλους σκοπούς. Ενώ ο Cobb είναι γνωστός ως επιδέξιος «εξαγωγέας» (κάποιος που κλέβει ιδέες από το υποσυνείδητο ενός στόχου), η ταινία ακολουθεί την προσπάθειά του να κάνει το αντίστροφο αυτής της διαδικασίας, δηλαδή την εμφύτευση μιας ιδέας σε έναν στόχο, κάτι που δεν το είχε επιχειρήσει κανείς ποτέ πριν.

3. The Thirteenth Floor (1999)

Ως ριμέικ της γερμανικής ταινίας Welt am Draht (Κόσμος σε Σύρμα), που είναι βασισμένη στο γερμανικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας Simulacron-3, το The Thirteenth Floor είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας neo-noir που διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες το 1999. Στον απόηχο της δολοφονίας του μεγιστάνα της τεχνολογίας Hannon Fuller (Armin Mueller-Stahl), ο προστατευόμενος του και επόμενος στη σειρά διαδοχής, Douglas Hall (Craig Bierko), είναι ο κύριος ύποπτος. The Thirteenth Floor metaverse Πριν από τη δολοφονία του, η εταιρεία του Fuller είχε αναπτύξει πρόσφατα ένα σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας VR που προσομοιώνει το Λος Άντζελες το 1937. Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία, ο Hall συναντά την Jane Fuller (Gretchen Mol), την κόρη του Hannon, η οποία προσπαθεί να τερματίσει την προσομοίωση. Τελικά δεν αποκαλύπτεται μόνο ότι το Λος Άντζελες του 1999 είναι μια προσομοίωση, αλλά και ότι είναι μία από τις χιλιάδες προσομοιώσεις που υπάρχουν και η μοναδική που οι κάτοικοι δημιούργησαν μόνοι τους.

4. eXistenZ (1999)

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του διάσημου σκηνοθέτη σωματικού τρόμου David Cronenberg, το eXistenZ είναι τόσο περίεργο όσο θα περίμενε κανείς. Στο εγγύς μέλλον, οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών έχουν αντικατασταθεί με κονσόλες βιοτεχνολογίας που συνδέονται απευθείας με το ανθρώπινο σώμα μέσω της σπονδυλικής στήλης. eXistenZ Metaverse Η Allegra Gellar (Jennifer Jason Leigh) υποδύεται μια σχεδιάστρια παιχνιδιών που εργάζεται για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την τελευταία της δημιουργία εικονικής πραγματικότητας: eXistenZ. Στην αρχή της ταινίας, η Gellar επιδεικνύει το παιχνίδι σε ένα δοκιμαστικό κοινό και πυροβολείται από έναν «Realist», μέλος μιας ριζοσπαστικής περιθωριακής ομάδας αποφασισμένης να σταματήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας που αλλάζει την πραγματικότητα.  Η ταινία ακολουθεί τα κατορθώματα διαφόρων φατριών που προσπαθούν να αποκτήσουν το μοναδικό αντίγραφο του παιχνιδιού που υπάρχει. Αυτή η ταινία είναι σίγουρα η πιο περίεργη στη λίστα.

5. Total Recall (1990)

Έχοντας βαρεθεί τη μονοτονία της καθημερινότητάς του, ο εργάτης οικοδομής Douglas Quaid (Arnold Schwarzeneggar) αναζητά τις υπηρεσίες της Rekall, μιας εταιρείας που εξειδικεύεται στην παροχή πολυτελών διακοπών με τη μορφή υπερρεαλιστικών εμφυτευμένων αναμνήσεων.

Total Recall metaverse

Από την έναρξη της ταινίας, το κοινό εισάγεται σε ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο που έχει ο Quaid για μια μυστηριώδη γυναίκα στον Άρη. Αυτό τον ωθεί να επισκεφτεί την εταιρεία Rekall και να επιλέξει ένα πρόγραμμα διακοπών ενός μυστικού πράκτορα του Άρη. Η διαδικασία εμφύτευσης, ωστόσο, πάει στραβά και ο Quaid αρχίζει να πιστεύει ότι είναι πραγματικά μυστικός πράκτορας. Η ζωή του αρχίζει τότε να θυμίζει θρίλερ δράσης. Μυστικοί πράκτορες, κατασκοπεία, υποκλοπές, μεταλλαγμένοι, όλα τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης pulp ιστορίας επιστημονικής φαντασίας. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, η πραγματική ταυτότητα του Quaid γίνεται πιο σκοτεινή. Ζει ένα όνειρο; Ή είναι όλη η ταινία ένα όνειρο;

6. Surrogates (2009)

Στο εγγύς μέλλον, οι άνθρωποι ζουν ως μια απομονωμένη ύπαρξη και αλληλεπιδρούν με τον έξω κόσμο μόνο μέσω «Υποκατάστατων» Android. Ο Tom Greer (Bruce Willis), πράκτορας του FBI, και η σύντροφός του ερευνούν τους θανάτους δύο ανθρώπων που συνδέονται με τη δημιουργία του προγράμματος υποκατάστατων. Surrogates metaverse Σε αντίθεση με τις διαισθητικές και εξιδανικευμένες μορφές των Υποκατάστατων Android, οι ανθρώπινοι χειριστές θεωρούνται γενικά νωθροί και φοβισμένοι από τον έξω κόσμο, τουλάχιστον στο βαθμό που τα Υποκατάστατα τούς επιτρέπουν να ζήσουν ιδανικές εκδοχές της ζωής τους από μια ασφαλή απόσταση.  Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το συγκεκριμένο «Metaverse» από άλλα στη λίστα είναι ότι αντί να χρησιμοποιούν ακουστικά ή κάτι παρόμοιο για να εισέλθουν σε έναν εικονικό κόσμο, πραγματοποιείται ολόκληρη αντικατάσταση του σώματος των ανθρώπων ώστε να βλέπουν τον πραγματικό κόσμο και όχι τον εικονικό. Παρόλα αυτά υπάρχει κι εδώ το θέμα της αποσύνδεσης μεταξύ του πραγματικού και αυτού που δεν είναι πραγματικό.

7. Tron series (1982-2010)

Με μέτρια επιτυχία κατά την κυκλοφορία του το 1982, το Tron έγινε καλτ επιτυχία τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, τα ειδικά εφέ της ταινίας, τα οποία χρησιμοποιούσαν εικόνες που είχαν δημιουργηθεί από υπολογιστή, θεωρήθηκαν επαναστατικά.  Ο Jeff Bridges πρωταγωνιστεί ως Kevin Flynn, ένας μηχανικός λογισμικού που στο παρελθόν βρισκόταν στην υπηρεσία της Πολυεθνικής Εταιρείας Τεχνολογίας ENCOM, η οποία στην ουσία έκλεψε τα παιχνίδια του και τα πέρασε ως δικά της. Tron metaverse Καθώς ο Flynn προσπαθεί να χακάρει το mainframe της ENCOM, η ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη της, γνωστή ως Master Control Program (MCP) χρησιμοποιεί ένα πειραματικό λέιζερ για να μεταφορτώσει τον Flynn σε έναν χώρο εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται “Grid” και κατοικείται από προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα διαφοροποιούνται από τους «Χρήστες», που είναι ψηφιοποιημένες εκδόσεις ανθρώπων που έχουν μεταφερθεί στο Grid. Μέσα στο Grid, αυτά τα ευαίσθητα προγράμματα διοικούνται από το MCP και καθοδηγούνται να απορρίπτουν την ύπαρξη Χρηστών. Όσοι αντιστέκονται αναγκάζονται να πολεμούν μέχρι θανάτου σε δημόσια παιχνίδια σε στυλ ταυρομαχιών. Η συνέχεια της ταινίας Tron: Legacy (2010), επεκτείνεται οπτικά περισσότερο στο Grid ενώ διατηρεί την αίσθηση της πρωτότυπης ταινίας. Σε αυτή την ταινία, ο γιος του Φλιν, ο Σαμ, ψηφιοποιείται και μεταφέρεται στο Grid αναζητώντας να βρει τον πατέρα του. Μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις γύρω από την αίσθηση και τη βιολογική/ψηφιακή υβριδική ζωή ανακαλύπτονται στην πορεία.

8. Source Code (2011)

Ο πιλότος του αμερικανικού στρατού, Λοχαγός Κόλτερ Στίβενς (Τζέικ Τζίλενχαλ) έχει την αποστολή να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή ενός προαστιακού τρένου.

Source Code metaverse

Ο Λοχαγός Στίβενς, ως μέρος ενός πειραματικού κυβερνητικού προγράμματος, μεταφέρει τη συνείδησή του στο σώμα ενός άλλου άνδρα. Κατά τη διάρκεια μιας σειράς επαναλαμβανόμενων κύκλων οκτώ λεπτών, γίνεται προφανές ότι ο Στίβενς έχει σταλεί σε μια προσομοίωση, γνωστή ως «Πηγαίος Κώδικας», των τελευταίων στιγμών σε ένα προαστιακό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο. Στο τέλος κάθε οκτάλεπτου κύκλου, το τρένο εκρήγνυται σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες του. Η προσομοίωση έχει ανακατασκευαστεί από τις μνήμες των θυμάτων- επιβατών και η επίθεση αυτή είναι η αρχή για κάτι μεγαλύτερο. Τελικά αποκαλύπτεται ότι ο Λοχαγός Στίβενς είναι στην πραγματικότητα νεκρός και τα τελευταία υπολείμματα του εγκεφάλου του διατηρούνται ζωντανά μέσω μηχανημάτων υποστήριξης ζωής. Η στρατιωτική τεχνογνωσία του Στίβενς ήταν σχετική με την επιτυχία αυτής της αποστολής – εξ ου και η επιλογή του. Η αποστολή του Στίβενς να αποκαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή δεν επιδεινώνεται μόνο από το βάρος της γνώσης του θανάτου του, αλλά και από την πιθανή ανακάλυψη ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος.

9. Ready Player One (2018)

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2011, το Ready Player One ακολουθεί έναν διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του θανάτου ενός πρωτοπόρου της εικονικής πραγματικότητας. Ready Player One metaverse Στο εγγύς μέλλον, το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού εμπλέκεται σε ψυχαγωγία εικονικής πραγματικότητας μέσω ενός Metaverse που είναι γνωστό ως OASIS (Ontologically Anthropocentric Sensory Immersive Simulation, για να ξεφύγει από τη δυστοπία της καθημερινής του ζωής. Ο Τζέιμς Χάλιντεϊ, συνιδρυτής του OASI   S που πέθανε πρόσφατα, έχει απευθύνει μια μεταθανάτια πρόκληση σε παίκτες σε όλο τον κόσμο να περάσουν τρεις προκλήσεις για να κερδίσουν τον πλήρη έλεγχο του πλούτου του και του Metaverse του OASIS. Όπως στις ταινίες Free Guy (2021) και Wreck-It Ralph (2012), ο εικονικός κόσμος -οι του Ready Player One είναι επιδεικτικά φωτεινός, πολύχρωμος και μοιάζει με παιχνίδι, ενώ ο διαχωρισμός μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας είναι λιγότερο σαφής στις άλλες ταινίες της λίστας.

10. Free Guy (2021)

Ο Γκάι (Ράιαν Ρέινολντς), ένας ταμίας τράπεζας, ανακαλύπτει ότι είναι ένας χαρακτήρας σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι δράσης – περιπέτειας για πολλούς παίκτες, γνωστό ως Free CityFree Guy metaverse Η Millie Rusk (Jodie Comer), προγραμματίστρια για το Soonami Studio (η προγραμματίστρια πίσω από το Free City), είναι σε αποστολή να συγκεντρώσει στοιχεία ότι η εταιρεία έχει κλέψει τον πηγαίο κώδικα της για το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με το Molotov Girl, το avatar του Rusk στο παιχνίδι, ο Guy αρχίζει να αποκλίνει από τον προγραμματισμό του. Λίγο αργότερα, ο Guy αποκτά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που άφησε πίσω του ένας παίκτης και μπορεί να δει τη διεπαφή χρήστη του Free City με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας παίκτης. Με αυτή τη νέα γνώση, ο Γκάι συμμετέχει στην προσπάθεια της Ρασκ να διεκδικήσει ξανά αυτό που δικαιωματικά της ανήκει. Όπως το Wreck-It Ralph (2012), το Free Guy είναι μια καθαρή κωμωδία με πολύ λιγότερο σοβαρό τόνο σε άλλες συμμετοχές σε αυτήν τη λίστα.

11. Wreck-It Ralph (2012)

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το Wreck-It Ralph, που απευθύνεται σε παιδιά. Ο Ραλφ, ένας κακοποιός των βιντεοπαιχνιδιών, ξεκινά να γίνει ήρωας. Wreck-it Ralph metaverse Τοποθετημένο σε ένα arcade, το Wreck It-Ralph ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια, που συγκεντρώνονται στο τέλος κάθε μέρας, όταν τελειώνει το arcade. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων, οι χαρακτήρες θα αφήσουν τα παιχνίδια τους και θα συναντηθούν στο Game Central Station με σκοπό την κοινωνικοποίηση. Εκεί, ο Ralph – ο ανταγωνιστής ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Fix-It Felix, Jr. – συναντιέται με μια ομάδα από κακούς από διάφορα βιντεοπαιχνίδια για να αποκαλύψει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί ως “κακός”. Ίσως η πιο συναρπαστική/διασκεδαστική πτυχή του Metaverse Wreck-It Ralph είναι ότι είναι ένας κοινός χώρος μεταξύ διαφορετικών «κόσμων» που επικαλύπτονται με πολλά παιχνίδια.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.