Korea Cubically Imagined: Μια καθηλωτική έκθεση

Η έκθεση χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να βάλει τους επισκέπτες σε μια καθηλωτική κορεατική καλλιτεχνική ποπ κουλτούρα

by vrblog
70 views

Το Korea: Cubically Imagined είναι μια καθηλωτική έκθεση που αναδεικνύει την κορεατική τέχνη και την ποπ κουλτούρα με μελλοντικά μέσα. Η εικονική πραγματικότητα και οι καινοτόμες προβολές βρίσκονται στο επίκεντρο. Η έκθεση καλύπτει πολλά εδάφη – από ζωγραφιές κινουμένων σχεδίων έως μια συναυλία BTS που βιώνεται μέσω VR. Μερικά από τα πιο συναρπαστικά κομμάτια της έκθεσης χρησιμοποιούν ακουστικά VR για να δημιουργήσουν πραγματικά συναρπαστικές εμπειρίες. Η συλλογή καλλιτεχνών ROOMTONE’s In the Grey παρασύρει τους θεατές σε ένα σουρεαλιστικό όνειρο όπου η αλληλεπίδραση με αντικείμενα δεν είναι ποτέ αυτό που φαίνεται. Τόσο στο Gray όσο και στην εμπειρία συναυλίας BTS 360 μοιρών χρησιμοποίησαν τα ακουστικά και τα χειριστήρια Index της Valve.

Ως χρήστης για πρώτη φορά, βρήκα τα ακουστικά εξαιρετικά άνετα και τα χειριστήρια αρκετά έξυπνα. Τα ηχεία του σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι μια ωραία πινελιά που καθηλώνει. Τους επισκέπτες υποδέχεται επίσης η συναυλία των BTS που παίζει σε αυτόν τον κλειστό χώρο οθόνης. Ένα άλλο κομμάτι προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν σε εικονική πραγματικότητα τα εμβληματικά σκηνικά από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία του Bong Joon-ho Parasite. Ναι, ακόμη και το ανατριχιαστικό υπόγειο και το πλήρως πλημμυρισμένο διαμέρισμα. Η εμπειρία Parasite VR χρησιμοποιεί τα ακουστικά Meta Quest 2 για να πετάξει τους επισκέπτες στον μοναδικό κόσμο της ταινίας.

Άλλα εκθέματα χρησιμοποιούν πολύπλοκα συστήματα προβολής και οθόνες μεγέθους τοίχου για να βυθίσουν τους επισκέπτες. Αυτή είναι η στιγμή του EASYWITH στην Τέχνη. Το βίντεο δεν αδικεί. Το Εθνικό Μουσείο της Κορέας Βασιλική πομπή με τον λαό ζωντανεύει την πομπή του βασιλιά Jeogjo στα τέλη του 18ου αιώνα, όπου ο Βασιλιάς έδειξε τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμή του.

Το animation βασίζεται στην εκτενή καταγραφή του ταξιδιού της δυναστείας Joseon, ωστόσο, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για αυτά τα κομμάτια ως μειονεκτήματα, οποιοδήποτε φιλτράρισμα φωτός μέσα -και υπήρχε άφθονο όταν το επισκέφτηκα- σπάει το καθηλωτικό ξόρκι.

Το σύστημα του προβολέα μερικές φορές παλεύει με πιο σύνθετα κινούμενα σχέδια, παρακάμπτοντας καρέ και, πάλι, σπάζοντας αυτή την πολύ σημαντική ψευδαίσθηση της βύθισης. Τα κομμάτια VR της έκθεσης έχουν επίσης κάποιες ελλείψεις, που οφείλονται κυρίως σε περιορισμούς προγραμματισμού και hradware. Το πρόγραμμα που εμφανίζει τα σετ Parasite έπρεπε να συνεχίσει να φορτώνει ξανά καθώς προχωρούσε η εικονική περιήγηση, ενώ το Into the Grey υπέφερε από προβλήματα υφής και κινούμενων σχεδίων καθ’ όλη τη διάρκεια. Κάθε κομμάτι περιορίζεται επίσης από τον αριθμό των ακουστικών και των υπολογιστών που διαθέτει. Τις πολυάσχολες μέρες, οι επισκέπτες μπορεί να περιμένουν σε ουρές μεγαλύτερες από τις ίδιες τις εμπειρίες.

Στο σύνολό της, ωστόσο, το Korea: Cubically Imagined δείχνει πώς το VR και άλλες καθηλωτικές τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για χάρη της τέχνης. Ανοίγει τα μάτια και ως εισαγωγή στη σύγχρονη κορεατική τέχνη. Η έκθεση, η οποία είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη έως τις 14 Μαΐου. Θα ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις στο άμεσο μέλλον.

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Επιβεβαίωση Ηλικίας

Πρόκειται να εισέλθετε σε μία κατηγορία που περιέχει ερωτικό περιεχόμενο.